“Vaig estar gairebé 48 hores per poder tornar cap a casa”

“Vaig estar gairebé 48 hores per poder tornar cap a casa”

Els socis de l’Agrupació Sergio García Capitán, Carles Cuadrat i Alguer Brugarola expliquen el seu testimoni de com han viscut la situació de la Covid-19 des de fora de Catalunya

L’expansió de la Covid-19 arreu del món ha provocat que bona part de la població mundial es vegi obligada a passar un període de confinament a casa seva per reduir la propagació del virus. Es tracta d’una situació excepcional que, a alguns socis de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, la proclamació de l’estat d’alarma a Espanya els va agafar quan es trobaven a l’estranger treballant.

Un d’ells és Sergio García Capitán, membre de l’equip tècnic de l’Al-Sadd de Xavier Hernández i soci de l’Agrupació, i que actualment es troba vivint a Doha com el seu company David Prats. Les competicions de futbol a Qatar s’han aturat a causa del coronavirus i García treballa des de casa fent un seguiment als seus jugadors per estar a punt quan es reprengui la competició. Sergio García veu amb preocupació la situació a Catalunya: “les meves dues germanes són infermeres i m’informen de primera mà de les situacions desagradables que viuen dia a dia a l’hospital. Desitjo que es confirmi el descens dels casos i aviat puguem tornar a la normalitat”.

Un altre membre de l’Agrupació que va viure un temps de confinament lluny de casa va ser Carles Cuadrat, entrenador del Bengaluru FC de la Superlliga índia. El dia 9 d’abril es va disputar l’últim partit oficial i el 14 va tornar a Madrid, on viu amb la seva parella, després de fer una breu visita a la família: “tocava decidir si un preferia estar setmanes tancat a la Índia o a casa. Jo vaig tenir clar tornar, però tinc 2 membres del cos tècnic que van preferir seguir allà”. Cuadrat afirma que aquesta aturada li permet centrar-se en assumptes que el dia a dia de la competició no li permetia: “per gent com nosaltres és un bon moment per treballar en coses que la competició no et permet posar-hi atenció. Lectures endarrerides, vídeos de scouting pendents o fer ponències virtuals per a entrenadors”.

Finalment, l’experiència de tornada a casa més recent per part d’un membre de l’Agrupació és la d’Alguer Brugarola, qui estava treballant al club de futbol Al Qadishiya d'Aràbia Saudí, i va tornar a Barcelona fa uns dies: “per poder tornar vaig haver de posar-me en contacte amb l’ambaixada espanyola i al cap de dues setmanes van trobar un vol que anava de Riad a Roma, després vam anar a Àmsterdam, d’allà vaig anar cap a Frankfurt i, finalment, vaig poder arribar a Barcelona. Vaig estar gairebé 48 hores per poder tornar cap a casa”. Brugarola afirma que aprofita aquests dies de confinament per estudiar: “aprofito el temps de confinament per seguir-me formant com a entrenador”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut