Un quart de segle d’ajuda als exjugadors del FC Barcelona

Un quart de segle d’ajuda als exjugadors del FC Barcelona

Es compleixen 25 anys de la creació de la Fundació Barça Veterans

La Fundació Barça Veterans celebra el seu 25è aniversari des de la seva creació. L’entitat, que va néixer el 25 d’abril del 1995, és una fundació sense ànim de lucre i té l’objectiu d’ajudar els exjugadors del Club que es trobin sense els mitjans mínims de subsistència. Ladislau Kubala va ser-ne el primer president.

El president de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona i de la Fundació Barça Veterans, Ramon Alfonseda, explica que la idea de crear una fundació d’aquest tipus va ser de l’aleshores vicepresident del FC Barcelona Joan Gaspart: “Ens va proposar de fer una fundació a través de la qual es podria trobar una manera que empreses poguessin fer aportacions de diners que ens podrien servir a nosaltres per ajudar els exjugadors necessitats”. Alfonseda defensa la implicació que van tenir jugadors com Gustau Biosca, José Antonio Zaldua o Martí Vergés, però en destaca, sobretot, la que va tenir Sigfrid Gràcia: “El Sígfrid va agafar tot l’interès per tirar endavant la proposta de Joan Gaspart i va parlar amb entitats financeres per fer-ho possible”.

El patronat de la Fundació actual, que és el principal òrgan de govern segons els estatuts, està encapçalat per Ramon Alfonseda, com a president; Tente Sánchez, com a sotspresident primer i Pau Vilanova, com a sotspresident segon. El secretari és Félix Barrado i Joan Rovira, una figura clau des de la creació de la Fundació i que durant molts anys n’ha estat l’ànima, n’és el vicesecretari.

Actualment, la Fundació Barça Veterans està ajudant 50 persones, destinant un import mensual aproximat de 30.000 €. L’any 2019, va ajudar un total de 69 persones per import de 463.654,97 €.

Félix Barrado, actual secretari de la Fundació, afirma que “podem estar absolutament contents de disposar d’una Fundació forta amb una dotació econòmica important per poder atendre les necessitats que van sorgint”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut