Acompanyant el soci des de la distància

Acompanyant el soci des de la distància

Xavi Priego, preparador físic de l’Agrupació, explica com s’està atenent les necessitats físiques dels socis en temps de quarantena

Durant les setmanes de confinament, l’activitat esportiva a l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona no ha parat. I és que cada dimarts i divendres hi ha una nova entrega de rutines d’exercici per fer a casa al canal de Youtube de l’entitat.

Xavi Priego, preparador físic i membre de l’Agrupació, ha dirigit la majoria de sessions d’exercicis, les quals creu que són de vital importància: “per mi és molt important fer-ho diàriament perquè són sessions de 30 minuts i al estar ara confinats a casa i parats, sense moviment, la importància d’aquests exercicis és total per no perdre massa muscular ni elasticitat i per donar-li feina i activitat al cos.”

Hi ha dos tipus de sessions adaptades a les necessitats de les diferents franges d’edat, una pensada pels exjugadors d’entre 35 i 55 anys i una altra pels majors de 55. Des de la setmana passada, el també membre de l’Agrupació, Alguer Brugarola, és l’encarregat de preparar noves rutines.

D’altra banda, Priego també ha estat en contacte amb els socis per atendre les consultes sobre lesions i proposar-los exercicis de rehabilitació: “Hem estat seguint l’evolució d’algunes lesions com un esquinç de turmell o una operació al menisc i els hi proposem als socis activitats de recuperació a través de vídeos”.

De cara a com pot afectar aquesta aturada física a la tornada als entrenaments, quan sigui possible, Priego creu que “aquesta aturada passarà una mica de factura. Segurament la quarantena afectarà a nivell físic a molta gent . Probablement abans d’entrenar farem 10 o 15 minuts d’estiraments i una mica d’escalfament perquè sobretot es recomana començar molt progressiu, molt a poc a poc i anar guanyant físic progressivament”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut