L’Agrupació suspèn la Folga i la Folgueta 2020 per la situació de la COVID-19

L’Agrupació suspèn la Folga i la Folgueta 2020 per la situació de la COVID-19

La decisió ha estat presa per vetllar per la salut dels socis i sòcies de l’entitat

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona ha decidit cancel·lar la celebració de la Folga i la Folgueta del 2020 a causa de la situació d’excepcionalitat per la COVID-19. Ramon Salud, secretari de l’Agrupació, explica els motius que els han fet decantar-se per aquesta decisió: “En moments com aquest, des de l’Agrupació hem de vetllar per la salut dels nostres socis. No hem d’oblidar que aquells que hi anem som considerats ‘persones de risc’ al ser majors de 65 anys.”

En l’edició d’enguany, la Folga estava prevista per celebrar-se els dies 2, 3 i 4 de juny a Peralada per descobrir “els secrets de l’Empordà”, amb excursions a indrets inèdits i amb la visita final al Castell de Peralada, i la Folgueta s'hauria dut a terme del 2 al 4 de setembre a la Vall d’Aran, on, durant l’estada, es pretenia visitar el Museu del Formatge, el museu etnogràfic de Bagergue i l'emblemàtica església de Salardú. Si la situació avança positivament, està previst que a l’edició de l’any vinent de la Folgueta 65 es mantingui el mateix grup de persones que hi havia de participar aquest any: els nascuts entre el 1952 i el 1955.

Una cinquantena de persones van participar a la Folgueta de 2019. AJFC
Una cinquantena de persones van participar a la Folgueta de 2019. AJFC

La Folga és una activitat lúdica que organitza l’Agrupació per als exjugadors i exjugadores del primer equip més grans de 65 anys. Per la seva part, la Folgueta reuneix veterans i veteranes, més grans de 65 anys, de les categories inferiors del Club. L’objectiu és tornar a unir vells companys de vestidor per a, d'alguna manera, tornar a reviure els seus temps al FC Barcelona.

L’any passat, la Folga es va celebrar a Lisboa els dies 22, 23 i 24 de juny. Fins a 30 exjugadors, acompanyats de les seves parelles, van estar un total de tres dies a la capital portuguesa, on van conèixer els principals atractius turístics de la ciutat. No hi va faltar la visita a l’Estádio da Luz, camp del Benfica, que va acollir la final de l’Eurocopa de l’any 2004. A més a més, una representació de l’Agrupació encapçalada per Ramon Alfonseda, Carles Rexach i Josep Maria Fusté van dipositar un ram de flors a la tomba del mític jugador portuguès Eusébio. D’altra banda, l’any 2019 es va organitzar la tercera edició de la Folgueta 65. Aquest cop va estar destinada a socis nascuts entre el 1949 i el 1951 que van jugar a les categories inferiors del Club i amb una antiguitat de, com a mínim, 5 anys. La seu va tornar a ser, per tercer any consecutiu, la Vall d’Aran.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut