Culminar la feina de les generacions anteriors

Culminar la feina de les generacions anteriors

L’exjugadora i membre de l’Agrupació, Carla Tomàs, rememora un any després com va viure la final de la Champions femenina de Budapest

El 18 de maig de 2019 és un dia que de ben segur que passarà a la història del Club. El primer equip femení del FC Barcelona va disputar la seva primera final de Lliga de Campions a Budapest. Gairebé 20 mil persones van estar presents al Ferencvarós Stadium per veure l’enfrontament entre el Barça i l’Olympique de Lió.

Aquesta fita, no només es tracta d’un bon resultat esportiu, sinó que referma la consolidació de l’aposta del Barça pel futbol femení. L’Agrupació va estar representada a Hongria per una delegació de 20 persones, encapçalada pel president, Ramon Alfonseda, un grup d’exjugadores pioneres del Club i altres membres de l’AJFCB. Una de les exjugadores que va formar part d’aquesta expedició va ser Carla Tomàs, qui afirma que “Jo vaig jugar al Barça quan encara no érem una secció oficial del Club, recordo que entrenàvem a un camp de sorra amb poc material i després vam passar a ser una secció i van començar a millorar molt les condicions. Les jugadores actuals van aconseguir arribar fins aquí però darrere hi ha tot un camí de molts anys i molta feina que les que hi hem estat abans hi hem anat treballant”.

El resultat final va ser de 4 gols a 1 a favor de l’equip francès, el qual a priori era el favorit per guanyar la competició. En aquest sentit, Carla Tomàs afirma: “el més important d’aquell dia va ser que el Barça va fer història ja que fins feia 3 o 4 anys era impensable que pogués arribar a competir amb mínimes garanties contra els equips europeus i que és un primer pas per en un futur aconseguir guanyar-la”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut