“Jugar al Barça Atlètic era estar al cel”

“Jugar al Barça Atlètic era estar al cel”

Els exjugadors Joan Casassas i José María Laredo reviuen la primera temporada del Barça Atlètic per commemorar els 50 anys de la seva creació

El FC Barcelona B està d’aniversari. L’actual filial blaugrana celebra mig segle de vida aquest any 2020 després de ser fundat l’any 1970. A la campanya 1969-70, el Barça tenia dos filials: El Club Esportiu Comtal i l’Atlètic Catalunya. Al finalitzar la temporada es va decidir fusionar els dos equips i formar un sol filial blaugrana, el FC Barcelona Atlètic. Un bon nombre dels integrants de la nova plantilla són membres de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona.

Un dels integrants d’aquella primera plantilla del 1970 del Barça Atlètic va ser José María Laredo, que en té un molt bon record: “En el meu cas, fitxar pel Barça amb 17 o 18 anys era la il·lusió de la meva vida. Des de ben petit que jo era culer i per mi jugar al Barça Atlètic era estar al cel”. Més tard, Laredo va jugar dues temporades al primer equip i explica com era la relació entre els jugadors del filial i els de la primera plantilla: “Quan jo estava al Barça Atlètic, cada dijous fèiem un partit d’entrenament amb el primer equip i compartíem metge, ens coneixíem tots i hi havia una relació molt bona entre els jugadors del primer equip i del filial.”.

FCB_ATL_1970_ESCALFAMENT

Un altre jugador pioner del Barça Atlètic va ser Joan Casassas, que va compartir la capitania aquella temporada 1970-71 amb Laredo. Casassas expressa que “des dels 14 anys que jugava al Barça. Vaig estar vuit temporades vestint de blaugrana i durant la meva etapa al Barça Atlètic vaig tenir la satisfacció i l’orgull d’entrenar amb el primer equip”.

Tant Laredo com Casassas van jugar una temporada al Barça Atlètic i ho recorden com una gran experiència, no només futbolística, sinó també vital. En aquest sentit, Laredo afirma que “teníem tots entre 18 i 20 anys i a Tercera Divisió et trobaves amb gent de més de 30 anys. A la nostra edat, començar a jugar contra aquests rivals no era pas fàcil, aquesta etapa ens va enfortir a tots”.

Des de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona estava previst retre homenatge als integrants de la primera plantilla del Barça Atlètic a la Trobada Anual que aquest dissabte, 13 de juny, s’hauria d’haver celebrat a Tortosa i que s’ha hagut d’ajornar per l’any que ve per la pandèmia de la Covid-19. Casassas va ser l’encarregat de localitzar els membres d’aquell equip i explica que “quan he parlat amb companys que feia 50 anys que no ens vèiem, amb alguns ens hem posat a plorar de nostàlgia”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut