L’Agrupació concedeix el Premi Barça Jugadors als primers equips de futbol del FC Barcelona

L’Agrupació concedeix el Premi Barça Jugadors als primers equips de futbol del FC Barcelona

Menció especial per a Ramallets, Gràcia, Segarra i Vergés

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona ha concedit el Premi Barça Jugadors al joc net a les plantilles dels primers equips de futbol del Club. El jurat, reunit de manera telemàtica aquest dilluns 22 de juny, reconeix l’actitud dels jugadors i jugadores blaugrana davant la situació excepcional causada per la pandèmia de la Covid 19. Es tracta de la primera vegada en els 11 anys d’història del premi que el guardó recau en la totalitat de membres de les plantilles.

Segons el jurat, l’actitud de les jugadores i jugadors durant l’estat d’alarma s’ha traduït en gestos a nivell col·lectiu i individual, ja sigui en aportacions econòmiques directes, de grup, o en la participació en diferents iniciatives promogudes pel FC Barcelona i altres institucions. Accions que han tingut com a beneficiaris el conjunt de treballadors i treballadores del Club, les entitats socials, el personal sanitari i la comunitat científica. Tot plegat ha fet que en aquests últims mesos els jugadors i jugadores blaugrana -tant de futbol com de la resta de seccions professionals- s’hagin convertit en un exemple de solidaritat durant la pandèmia i per tant, en un orgull per al FC Barcelona.

Una menció especial simbòlica

Seguint la tradició, en cada edició del Premi Barça Jugadors es concedeix la Menció Especial al Joc Net a un exjugador o exjugadora que se l’hagués merescut quan estava en actiu. En aquesta ocasió, el jurat ha concedit la menció de manera simbòlica a quatre integrants de la plantilla blaugrana de la temporada 1960-61. El febrer de 1961, Antoni Ramallets, Joan Segarra, Sígfrid Gràcia i Martí Vergés es van oferir per ajudar el Club, que estava passant per una crisi econòmica profunda. Anys després, el mateix Ramallets va explicar que “els quatre érem barcelonistes des de petits, jugàvem al club dels nostres somnis i el Barça mai no ens havia deixat de pagar ni cinc cèntims. Allò s’havia de fer”.

Està previst que properament s’organitzi un acte per lliurar el premi als integrants a les plantilles dels primers equips del Club. El jurat del Premi Barça Jugadors 2020 l’han compost les següents persones vinculades a l’esport i al barcelonisme:

Ramon Alfonseda, president de l’ Agrupació de Jugadors del FC Barcelona.
Pau Vilanova, vicepresident institucional del FC Barcelona.
Xavi Vilajoana, directiu del FC Barcelona.
Gerard Figueras, secretari general de l’Esport.
Mària Vallès, directora Barça Fundació.
Jofre Mateu, vicepresident de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona.
Laura Llinàs, directiva de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona.
Lluís Mascaró, director adjunt del diari Sport.
Joan Poquí, redactor del diari Mundo Deportivo.
Pilar Calvo, periodista.
Jordi Costa, periodista de Catalunya Ràdio.
Carme Nieto, exjugadora del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut