"Ens vam abraçar com si haguéssim guanyat la Champions"

El de Grècia va ser el primer partit internacional de l'AJFCB Femení. Es va jugar al maig del 2018 i va ser una experiència única que hem volgut recordar amb algunes de les participants.

La Susana Galiana va aterrar a l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona el mes de febrer del 2018, engrescada per dues exjugadores blaugrana que ja en formaven part, la Gemma Giró i la Maria Amo. Tres mesos després, totes tres formaven part de la primera expedició internacional -de fet, era la primera vegada que l'equip sortia de Catalunya- de l'AJFCB Femení, formació amb poc més d'un any de vida. "Quan havia jugat al Barça -la Susana havia estat al Club del 1993 al 2001 arribant a jugar dues temporades amb el primer equip- havíem jugat un torneig a Hannover amb diferents equips europeus, però en aquella època no hi havia avions per nosaltres i el viatge va ser en autocar".

A Grècia no hi van anar en autocar, sinó amb avió i gràcies a la col·laboració de la companyia Vueling, que va col·laborar en un esdeveniment que va tenir caràcter solidari, ja que es van recollir fons per l'hospital d'Aigion, localitat on es va jugar l'amistós, i també pel fet que era una expedició de futbol femení. Ara bé, el record general d'aquell viatge és de l'inici d'un retrobament 20 anys després, ja que la majoria de jugadores havien coincidit als equips blaugrana.

 

 

L'Agrupació va viatjar a Grècia amb la màxima representació. El president Ramon Alfonseda i el directiu Félix Barrado van encapçalar l'expedició, completada amb la Carme Nieto, una de les pioneres del Barça Femení. A ella va ser a qui Maria Amo va dedicar el gol marcat per l'equip blaugrana en un amistós disputat contra un combinat de jugadores en actiu de quatre equips de la segona divisió grega. "Em va fer molta il·lusió marcar aquell gol i dedicar-lo a la Carme i a la resta de persones de l'Agrupació que havien vingut amb nosaltres", recorda la Maria. El resultat final de 2-1 per les locals va ser el menys important en aquest cas. "Recordo -diu Galiana- l'alegria de tots dos equips al final del partit, va ser com si haguéssim guanyat la Champions". Per l'entrenador de l'Agrupació, Joan Carles Hidalgo, que juntament amb David Forcat havien entrenat fins pocs mesos abans equips formatius femenins del Club, el més significatiu "va ser reviure l'ambient del vestidor, i fer-ho amb unes exjugadores que s'estimen profundament el Barça". 

 

 

L'equip de l'Agrupació estava format per 18 exjugadores del FC Barcelona: Cristina Aguilar, Maria Amo, Veronica Arcos, Vanesa Cabeza, Susana Galiana, Gemma Giró, Esther Imaz, Laura Llinàs, Silvia Mariano, Africa Ocaña, Andrea Prados, Pilar Puig, Marisa Quiles, Vanessa Romero, Nuria Suñé, Carla Tomàs, Esther Torrecilla, Verónica Treviño. Joan Carles Hidalgo (entrenador), David Forcat (delegat), Carme Nieto (delegada institucional), Ramon Alfonseda (president de l'Agrupació), Felix Barrado (directiu de l'Agrupació), Silvia Díaz, Enric Castellà, Bettina Klindtberg i Maria Millà (staff AJFCB Femení). 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut