La vacuna contra la grip, especialment indicada per a majors de 65 anys

La vacuna contra la grip, especialment indicada per a majors de 65 anys

Des d'aquest dilluns, l'Agrupació dedica la Quinzena de la Salut a difondre recomanacions sobre salut i esport.

L'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona dedica des d'aquest dilluns dues setmanes a difondre consells en l'àmbit de la salut i l'esport i l'activitat física. Sota el nom de Quinzena de la Salut, a través de la web i les xarxes socials es publicaran recomanacions dirigides no només als socis i sòcies de l'entitat, sinó també a la població en general. Coincidint amb l'inici de la campanya de la vacunació contra la grip, el primer consell recorda la importància d'aquesta vacuna -especialment aquest any i en la població més vulnerable- per disminuir els riscos per a la salut i ajudar a afrontar en millors condicions la situació actual. 

Per què cal vacunar-se?

Als virus respiratoris estacionals (refredat, grip, bronquiolitis) s'hi afegeix aquest any el Covid-19, i per això es preveu un hivern complex. A més de les mesures preventives com la distància, l'ús de mascaretes i la higiene freqüent de mans, també hi ha la vacuna antigripal. Les autoritats sanitàries i els Serveis Mèdics del FC Barcelona recorden que aquesta vacuna és un instrument de gran ajuda -per la seva seguretat i eficàcia- per minimitzar la concurrència simultània de virus.

Qui s'ha de vacunar?

Tota persona que es vulgui beneficiar de la vacuna pot demanar la seva administració, però està especialment indicada per a:

  • Persones majors de 65 anys.
  • Esportistes i tècnics d'equips esportius.
  • Persones amb malaltia pulmonar crònica, cardiovascular o diabetis.
  • Professionals de l'àmbit sanitari.
  • Persones que tenen cura d'altres que pertanyen als grups de risc o que hi estan en contacte.

Em vull vacunar: què haig de fer?

Per vacunar-se cal contactar amb el centre d'atenció primària de referència i demanar cita prèvia. Aquest any les vacunes s'administraran en 365 equipaments municipals situats prop dels centres d'atenció primària, com centres cívics, biblioteques o gimnasos.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut