Teletreballes? 5 consells per fer-ho en bones condicions

Teletreballes? 5 consells per fer-ho en bones condicions

Segon tip de la quinzena de la salut, aquest enfocat a poder dur a terme un teletreball en condicions.

La COVID-19 ha canviat el paradigma de com treballem. La feina s’ha traslladat de l’oficina a la zona de descans de cadascú. Això fa que dur a terme la jornada laboral com es feia fa uns mesos, sigui complicat i costi compaginar-ho tot. En el marc de la Quinzena de la Salut, des de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona proposem 5 consells per a poder teletreballar en bones condicions.

Tips teletreball_Agrupació

Crear un espai de treball

Cal destinar una àrea de la casa que reuneixi les condicions necessàries tant acústiques com de mobiliari per a teletreballar.

Il·luminació

La llum és un element clau per a poder treballar en condicions. Una mala il·luminació pot produir fatiga visual. Així doncs, caldria usar un espai on hi hagués llum natural però també artificial per a complementar.

Adaptabilitat de la casa

Tot el mobiliari ergonòmic propicia una millor comoditat en aquest espai de treball situat a casa. Elements com tenir la taula d’un color mate o posar els cables pel costat de les parets perquè no es quedin al mig de l’habitació o penjant per la taula fomenten un espai de treball més endreçat i per tant més còmode.

Definir uns horaris

És important planificar horaris, pauses i terminis de lliurament. Una mala organització pot portar a una sobre càrrega d’activitat. Per això, són necessàries les pauses de 10-15 minuts cada dues hores. Fent això contrarestarem la fatiga física i mental. Cal recordar que els descansos com més curts i freqüents siguin, millor.

Separar treball i família

Sovint la família és objecte de tensió laboral i per això és molt important saber definir espais i temps per a tothom.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut