Nutrició: 5 consells sobre alimentació i esport

Nutrició: 5 consells sobre alimentació i esport

Continua la quinzena de la salut amb consells per com gestionar millor l'alimentació quan es vol dur a terme la pràctica esportiva

Som el que mengem i per això cal tenir cura de tot allò que ingerim abans, durant i després de la pràctica esportiva. Per aquest motiu i en el marc de la Quinzena de la Salut, l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona presenta 5 consells, de la mà de la nutricionista Núria Fernández, per a combinar de manera satisfactòria l’esport i l’alimentació.

Tips alimentacio_OK

Mantenir un bon nivell d'hidratació

Mantenir un bon nivell d’hidratació és clau. Aquest pot ser un dels factors que ens limiti a l’hora de fer exercici físic. Aproximadament cal prendre uns 150 ml cada 15 minuts. D’altra banda, les begudes isotòniques només són recomanables en esports que durin més de 90 minuts o que per les condicions climàtiques (molta calor, sol, humitat) és suï molt.

Evitar grans àpats

És recomanable no realitzar grans àpats abans de dur a terme un exercici intens. Cal evitar tots aquells menjars copiosos o que siguin molt greixosos si després hi ha intenció de fer esport. Aproximadament entre una menjada gran i l’exercici han de passar 2-3 hores.

Prioritzar carbohidrats abans

Abans de fer l’exercici cal prioritzar aliments rics amb Carbohidrats. Aquest tipus de menjars són el combustible principal de l’exercici. Un exemple del que es podria ingerir serien aliments farinacis, arròs, fruita, tubercles o sucres, els quals s’hauria de valorar en cada cas si és recomanable o no la seva utilització.

Prioritzar proteïna després

Un cop acabat l’exercici és molt important l’alimentació, ja que serà la que ens marqui la recuperació muscular. En prioritzar aliments que aportin proteïna com peix, carn, lactis, ous o llegums i carbohidrats es fomentarà la recuperació i la síntesi muscular. És important evitar aliments poc saludables perquè són proinflamatoris, i en un moment de recuperació muscular aquest tipus de productes seran contraproduents.

Evitar l’alcohol

Cal evitar l’alcohol. Aquesta beguda és una molt mala opció, ja que una vegada acabat l’exercici el que necessites és recuperar els líquids perduts, i l’alcohol fa tot el contrari. Per molta aigua que dugui la cervesa, aquesta deshidrata.

28122019-_DSC8741

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut