DEIXA’T BIGOTI, suma’t al movember!

DEIXA’T BIGOTI, suma’t al movember!

Xavier Sánchez Jara, el Bigotes, és el protagonista de la campanya

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona se suma a la campanya global Movember per la salut dels homes. L’acció consisteix en deixar-se el bigoti només durant el mes de novembre per donar visibilitat als problemes de salut masculins, com el càncer de pròstata, de testicles o afectacions de salut mental. Qui ja ho ha fet és l’exjugador del FC Barcelona i membre de l’Agrupació, Xavier Sánchez Jara, i que per donar suport a la campanya s’ha tornat a deixar el bigoti que tant el va caracteritzar quan era futbolista professional.

Participar en aquest moviment és ben senzill, només cal deixar-se el bigoti. Des de l’Agrupació animem tots els participants a compartir el seu bigoti a través de les xarxes socials de l’entitat @fcbjugadors. Però no només hi poden participar els homes, sinó que el Movember és un moviment transversal. Els estudis mostren que és menys probable que els homes parlin sobre la seva salut i encara menys que en prenguin mesures, així doncs la participació de les dones és important. Les dones poden encoratjar als homes a trencar les barreres que envolten les converses de salut i poden ser el catalitzador per aconseguir que ells es moguin i es mantinguin actius durant el mes.

El moviment Movember

El novembre de 2003 un grup d’amics va decidir deixar-se el bigoti per fer costat a un company que patia càncer de pròstata. A partir de l’any següent va néixer la Movember Foundation que té com a objectiu donar visibilitat i buscar finançament per a la investigació de la salut masculina.

Els tres problemes amb els quals se centra el moviment Movember són: el càncer de pròstata, que és el segon tipus de càncer més comú entre els barons. Aproximadament 1 de cada 9 serà diagnosticat amb aquest càncer que afecta més de 5 milions d’homes al món; el càncer de testicles que és el segon càncer més comú entre els joves. Tots aquells homes d’entre 15 i 40 anys són els que corren més risc de desenvolupar-lo. Encara ara les causes de la seva aparició són desconegudes; i el suïcidi, ja que les conseqüències d’una mala salut mental poden ser mortals. Els homes independentment de la seva edat no acostumen a reconèixer que tenen problemes de salut mental i pot ser que se sentin incomodes demanant ajuda. Les dades mostren que al món cada minut un home es lleva la vida per aquest motiu.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut