Panellets i altres dolços de la tardor: compatibles amb l’esport?

Panellets i altres dolços de la tardor: compatibles amb l’esport?

Últim consell de la Quinzena de la Salut centrat en saber quins dolços de la tardor son convenients pels esportistes

La tardor ve marcada per l’arribada de festivitats com Tot Sants i la Castanyada. Aquestes festes vénen acompanyades d’un seguit de dolços als quals cal parar atenció, especialment per a les persones que es dediquen a l’esport. Per a saber què poden menjar i què cal que evitin els esportistes per a mantenir-se en forma, des de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona parlem amb la dietista i nutricionista Núria Fernández per saber-ne més.

Per començar, cal tenir clar que els sucres simples o afegits tan sols són recomanables en situacions esportives. Això és degut a que els atletes necessiten una dosi extra d’energia. Per a la població en general, cap dels sucres esmentats són saludables. Els dolços que són típics de la castanyada, com els panellets no són aliments que es puguin considerar dins una dieta saludable però sí que es poden entendre com a una excepció. És a dir, són aliments amb molt de sucre que només es fan en un moment determinat de l’any. El fet de ser un aliment estacional pot entendre’s com una excepció dins una dieta correcta, però sempre amb un consum moderat.

No obstant això, els panellets són molt interessants pels esportistes, ja que deguts a la seva composició són com boles energètiques. El fet que estiguin creats a partir d’una massa de tubercles, sucre, fruit secs i posteriorment fornejats, les converteix en un producte comparable a les barretes energètiques especialitzades per esportistes. Així doncs, els panellets es podrien consumir tant abans de dur a terme la pràctica esportiva com després, i sempre sense fer-ne un ús abusiu. A més a més, hi ha altres aliments de la castanyada com les castanyes torrades o el moniato al forn que sí que poden formar part del dia a dia d’un esportista. La seva estacionalitat fa que només es puguin consumir en aquests mesos però són saludables en tot moment. Els esportistes els poden implementar en la seva dieta per les postres, per berenar o com un snack entre hores.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut