L’últim adéu a Diego Armando Maradona

L’últim adéu a Diego Armando Maradona

Membres de l’Agrupació i excompanys de l’astre argentí com Josep Moratalla, Tente Sanchez, Paco Clos o el Lobo Carrasco, recorden com va ser compartir equip amb Maradona

Diego Armando Maradona (Lanús, Argentina 30/10/1960-25/11/2020 Tigre, Argentina) va ser un futbolista diferent. La passió que prodigava pel futbol el van erigir en un dels millors futbolistes de tots els temps. La seva relació amb la pilota va eclipsar el futbol mundial des del seu debut. La  seva trajectòria va estar marcada pels gestos tècnics més bells, els gols més inversemblants i per la Copa del Món de 1986.

El primer contacte de Maradona amb Europa el va fer de la mà del FC Barcelona. Després d’un fixatge convuls que s’hauria d’haver produït l’any 1981 però que per una negativa de la AFA es va acabar duent a terme l’any 1982, Maradona va aterrar al vell continent vestit de Blaugrana. Al club hi va estar dues temporades en les quals va jugar 75 partits i va marcar 45 gols aconseguits els títols de la Copa del Rei (1982/83), la Copa de la lliga (1982/83) i la Supercopa d’Espanya (1983/84). Els seus excompanys i socis de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona: Tente Sanchez, Josep Moratalla, Paco Clos i el Lobo Carrasco han volgut acomiadar-se del 10 recordant la seva etapa com a culé.

MARADONA AMB CARRASCO

Un líder al vestidor

Tente Sánchez qui va ser company d’equip i representant de l’argentí recorda que Maradona era un jugador molt implicat amb la plantilla. Era un company que “tenia molta força quan parlàvem amb el club”. Aquesta manera de fer el va dur a ser capità en la seva segona temporada a can Barça. Josep Moratalla recorda que l’argentí “era molt proper, sempre estava preocupat per tots els companys i tenia una relació amistosa, propera i en cap cas altiva. Sinó tot el contrari sempre ajudant”. Paco Clos també destaca que Diego Armando havia sigut “una persona molt honrada, un gran company i una persona formidable.

Una persona humil

Lobo Carrasco qui va poder compartir a part de vestidor també habitació a les concentracions de l’equip recorda al jove Maradona com una persona molt humil. Destaca Carrasco que “El Diego” “va vindre amb una puresa bestial”. Compartir records amb ell, al·lega, que va ser “una experiència molt maca” i en la qual va poder conèixer el vertader Maradona.

Un fora de sèrie al camp

Rememora Moratalla que tenir a Maradona a l’equip era un avantatge competitiva, “ell estava molt per sobre de la resta i era un jugador capaç de marcar la diferencia en qualsevol moment”. A més, aquest talent de l’argentí era per Moratalla un catalitzador de confiança. Jugar amb un talent com el seu garantia que quan les coses no sortissin bé, en qualsevol moment el 10 podria desequilibrar la balança. Carrasco recorda que Maradona “tècnicament sabia fer totes les coses que li pots fer a una pilota” per la qual cosa “va ser molt senzill gaudir amb ell”. Paco Clos el recorda com “un dels millors de la història”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut