Un àlbum pel record

Un àlbum pel record

Els socis de l’Agrupació més grans de 65 anys reben aquests dies un document únic on es recullen totes les Folgues

Aquesta setmana tots els socis majors de 65 anys de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona han rebut a les seves llars un llibret especial. Una peça única en la qual es recopilaven totes les Folgues que s’han realitzat, des de 2006 fins al 2019, per tal de mantenir l’esperit d’aquesta activitat social més viu que mai. 

A causa de la Covid-19, la Folga i la Folgueta que s’havien de dur a terme durant el 2020 no es van poder fer. Per tal que els socis no oblidessin totes les experiències viscudes, l’Agrupació ha repartit per a tots ells un àlbum a partir del qual podran rememorar any a any el més especial d’aquelles sortides; des de Tarragona fins a Lisboa passant per Lleida, Girona, Perpinyà o Verona, entre moltes altres ciutats. 

156

L’alegria: la grandesa de les folgues

Destaca Ramon Salud, membre de la comissió organitzadora de les folgues i les folguetes, que el millor record que en guarda de totes aquestes sortides és “aquesta alegria entre ells. Els grupets que es feien on només hi veies bon humor, rialles i anècdotes que s’explicaven”. Recorda Salud que a més aquest bon humor general estava fomentat perquè per allà on anaven sempre eren ben rebuts. 

Tot i que hi ha hagut moments de moltes alegries, les gestions sempre generen certs maldecaps. Tal com explica Ramon Salud “es fa difícil organitzar desplaçaments com els de Verona o Lisboa, has de portar a 80-90 persones a l’aeroport, has d’agafar un avió i tot sense estar acostumat a fer-ho perquè al final no som una agència de viatges, sinó que som exjugadors del Barça que ara ens agrada ajudar a l’agrupació”. No obstant això, reafirma que al final les “experiències són molt enriquidores i divertides”. També destaca que aquests desplaçaments permeten crear nous vincles amb jugadors a “qui havies conegut, però no els havies tractat”. “Al final el Barça és un paraigua tan gran que a sota hi cap moltíssima gent, grans records i coses bones” exposa Salud. 

En tot gran desplaçament sempre hi queda alguna anècdota a la memòria. Ramon Salud recorda que a Lisboa van perdre un autobús que els havia de dur de turisme per la capital portuguesa. “Tothom ja ho tenia tot preparat per anar a una de les visites que s’havien programat per fer a Lisboa i ja quan arrencàvem s’escolta dins l’autocar: en falta un! i vam parar i vam tornar cap a l’hotel. El company encara estava al llit”. 

Estadio da Luz

Quin és el futur de les folgues?

Salvador Sicart, directiu i responsable de l’Àrea Social, deixa clar que fins que no hi hagi unes mesures de seguretat i una acceptació per part del Govern o les autoritats, que garanteixin la salut de tots els participants, les folgues no es podran dur a terme. “Al final del que es tracta és de mantenir al col·lectiu el més protegit possible, el que no volem és que per córrer hi hagi algun problema” declara Sicart. 

Proximitat tot i la Covid-19

 “Aquest llibret on es recullen totes les folgues fetes creiem que és un bon record per tenir presents tots els viatges que s’han fet”, assegura Salvador Sicart. Aquest obsequi és una de les diferents accions que està duent a terme l’Àrea Social de l’Agrupació per mantenir-se a prop dels seus membres.

Encara que la pandèmia hagi allunyat als exjugadors i exjugadores de les activitats socials, l’Agrupació no ha volgut deixar de banda a tots els seus membres; i des de l’arribada de la pandèmia es van emprendre diferents accions per a continuar a prop dels socis com ara trucades a tots ells per a conèixer el seu estat de salut, ajuts econòmics o aquest document commemoratiu de les folgues.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut