Agraïment de les pioneres al Club i l’Agrupació

Agraïment de les pioneres al Club i l’Agrupació

Dues de les jugadores -la portera i una davantera- del primer partit del Femení demanen l’alta a l’Agrupació

El 21 de desembre passat l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona va celebrar un acte en homenatge a les Pioneres del futbol femení, les que van jugar el primer partit el 25 de desembre de 1970. El 6 de gener, per part del Club, també es va commemorar aquella fita amb la disputa del derbi del primer equip femení al Camp Nou. Ara les exjugadores i sòcies de l’Agrupació de Jugadors volen agraïr al Club i a l’associació la lloança. 

La cerimònia celebrada a la Sala Roma a finals de desembre de 2020 va comptar amb la presència de Carme Nieto, Alicia Estivill, Glòria Comas i Lolita Ortíz, quatre de les primeres futbolistes que van jugar aquell dia de Nadal de 1970 al Camp Nou; en l’acte a l’estadi només hi va poder acudir Carme Nieto a causa dels protocols anti-Covid imposats per la Federació Espanyola de Futbol. 

Tanmateix, després de tota la feina duta a terme per part de l'associació i el Club de recuperació de la memòria històrica i de posada en contacte entre les futbolistes, les pioneres mitjançant una carta dirigida a l’Agrupació. "Volem manifestar el nostre agraïment a l'Agrupació pel seu suport i la rellevància que ha donat al 50è aniversari del futbol femení. També per l'àmplia informació que ha fet a través dels seus canals de comunicació contribuint a fer més gran l'esdeveniment. Sense oblidar tot l'equip de companys que, com sempre, han estat pendents que tot ens anés bé". 

A més a més, la carta rememora que l'inici del futbol femení va ser "un fet pel qual ningú apostava, però un premi a la insistència i l'esforç d'unes noies que creien en el que els van proposar, jugar a futbol l'any 1970", aquesta fita va ser "un somni fet realitat".

El document també té un missatge pel record per Immaculada Cabecerán i Núria Llansà, així com per les pioneres que no van poder assistir als actes a causa de la pandèmia. "En tot moment ens va acompanyar l'enyorança per les companyes que, per la situació actual, no van poder venir a gaudir del moment i aquelles que lamentablement ja no hi són, com la Immaculada Cabecerán i la Núria Llansà, que sense dubte mereixen més que ningú aquest homenatge". 

 

NovesPioneres5v2

Dues noves sòcies a l’Agrupació

La difusió de l’aniversari del partit va permetre a dues pioneres posar-se en contacte amb excompanyes amb qui no havien tingut relació durant dècades. Aquestes exfutbolistes són: Maria Antònia Minguez, portera d’aquell primer partit i jugadora fins a 1974, i Consuelo Pérez, pionera i jugadora fins a l’any 1972. Aquestes exfutbolistes van poder retrobar-se amb les seves companyes gràcies a la promoció televisiva i per xarxes socials d’aquest esdeveniment. Totes dues exjugadores han esdevingut sòcies de l’Agrupació. 

Maria Antònia Minguez va debutar aquell dia de Nadal de 1970 sota els pals del Camp Nou, i la seva actuació a la tanda de penals va ser decisiva per la consecució de la victòria d’aquell equip que va fer història. Durant la seva estada al club va anar intercanviant la porteria amb Núria Llansà. La seva trajectòria de Blaugrana va durar 4 temporades. Des de la seva retirada fins a la seva jubilació va treballar d’infermera. 

Consuelo Pérez també forma part del selecte grup de les pioneres de la secció de futbol femení del Club. Com a extrem dreta va formar part del club durant 2 anys, de 1970 fins a 1972. Després de penjar les botes es va centrar en sector de l’hostaleria en el que encara ara hi treballa. 

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut