Condol per la mort de Justo Tejada

Condol per la mort de Justo Tejada

Molt vinculat a l'Agrupació, era el president de la junta directiva de la Fundació de Jugadors fins el 27 de gener

L'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona expressa el seu condol per la mort, aquest diumenge 31 de gener, de Justo Tejada, als 88 anys. Nascut a Barcelona el 6 de gener de 1933, Tejada va jugar al primer equip blaugrana entre 1953 i 1961, període en què va jugar 194 partits oficials i va marcar 92 gols. Era membre de l'Agrupació des del 1972 i havia estat molt vinculat amb la Fundació de Jugadors, on de fet va ser president de la junta directiva fins dimecres passat, 27 de gener. Juntament amb la resta de membres de la generació entrenada per Helenio Herrera, Tejada va rebre l'homenatge de l'Agrupació en un acte que es va fer a l'Auditori el 2015. També era un dels habituals a la Folga 65, una trobada anual amb els exjugadors del primer equip del Barça més grans de 65 anys. El periodista Pere Escobar va entrevistar-lo per l'Agrupació.

Llegenda del Camp Nou

Tejada va ser un dels futbolistes que va disputar el primer partit de la història del Camp Nou el 24 de setembre del 1957. A més, va donar l'assistència del primer gol de la història de l'estadi a Eulogio Martínez i va marcar el segon, en el triomf per 4-2 del conjunt blaugrana davant un combinat de jugadors de Varsòvia. Va formar part d'aquell Barça de llegenda, juntament amb jugadors com Kubala, Antoni Ramallets, Estanislau Basora, Evaristo de Macedo o el ja esmentat Eulogio Martínez.

Justo Tejada Martínez va ser un dels millors extrems drets que ha jugat mai al Barça. Les seves qualitats al camp eren superbes, ja que gaudia de bona tècnica i bon regat, i a més era ràpid i amb olfacte de gol. Format a les categories inferiors, el jove extrem barceloní enlluernava al filial Espanya Industrial a la temporada 1951-52, precisament quan Ladislau Kubala excel·lia al primer equip. En aquella època, si Kubala solia ser “la figura del diumenge”, Tejada era “la figura del dissabte”, dia en que l’Espanya Industrial celebrava els seus partits. Després de la seva etapa al Barça, va jugar dues temporades al Reial Madrid (1961-63) i dues més a l'Espanyol (1963-65).

L'únic que ha jugat amb els quatre hongaresos 

En una entrevista del passat any, Tejada va explicar la seva amistat amb Ladislao Kubala i Alfredo Di Stéfano, i va recalcar que és l'únic que va jugar amb Kubala, Puskas, Czibor i Kocsis, els quatre hongaresos que van aterrar al futbol espanyol a la dècada dels cinquanta aportant un estil que aleshores meravellava el mon.

Missatge de Justo Tejada (fill)

"En nom de la meva família, vull donar les gràcies per les nombroses mostres d'afecte y suport que hem rebut amb motiu de la defunció del meu pare. Missatges que ens han arribat d'amistats, coneguts, els clubs on va jugar i les principals institucions del país. Encara que siguem incapaços de contestar-los un a un, es tracta de missatges que són una mostra de l'empremta que va deixar el nostre pare entre les persones que el van conèixer i també el que va significar per a moltes persones aficionades al futbol".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut