Un Barça que garanteixi les necessitats de l’Agrupació

Un Barça que garanteixi les necessitats de l’Agrupació

Toni Freixa protagonitza la primera de les trobades amb els candidats a presidir el FC Barcelona

El candidat a la presidència del FC Barcelona, Toni Freixa, va reunir-se aquest dimecres 10 de febrer amb una cinquantena de membres de l’Agrupació de Jugadors del Club, en la primera de les trobades virtuals organitzades per l’entitat amb motiu de les eleccions al Barça. La sessió, transmesa per Zoom, es va celebrar a la seu electoral de la candidatura amb presència del president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda, els vicepresidents Tente Sánchez i Félix Barrado, i altres directius. Freixa va explicar les línies principals del seu programa i va tractar diverses qüestions d’interès per l’Agrupació.


Per Freixa, el principal problema actual del Club és la situació econòmica “conseqüència de determinades decisions esportives”, i que entre d’altres mesures ha de comportar “una renegociació de la massa salarial”. Coneixedor que l’Agrupació es finança en una gran part amb l’aportació del 0,5% del salari que fan voluntàriament els jugadors del primer equip, Freixa va explicar que “cal buscar solucions de consens amb l’Agrupació, amb un nou conveni si cal, i que és necessari que els jugadors -especialment els de fora- tinguin una sensibilitat cap als exjugadors”.

L’Agrupació, al Camp Nou

Freixa, que abans de la reunió va voler conèixer la nova seu de l’Agrupació ubicada actualment fora de l’Estadi a causa de les obres de l’Espai Barça, va assegurar que “la nostra idea és que el local es mantingui” al Camp Nou, “allà on a l’Agrupació li vagi millor, i tenint en compte les necessitats del Club i les circumstàncies”. També es va comprometre buscar una solució a la dificultat de trobar més espai i temps d’entrenaments i partits per al col·lectiu d’exfutbolistes, actualment format per 120 persones.

Reunió Agrupació - Toni Freixa

Exfutbolistes amb ADN Barça

El programa esportiu de Freixa reserva un paper essencial a l’aportació d’exfutbolistes blaugrana. En paraules de Lluís Carreras, membre de l’Agrupació i director de futbol de la candidatura, “és indispensable que els entrenadors tinguin molt clara la metodologia del Club, que ha de ser admirat en com juga, especialment a les categories inferiors, i en aquest punt hem de tenir molta confiança amb els exjugadors de la casa, perquè saben molt bé com juguem”. 

Vinculació dels Barça Legends amb l’Agrupació

Sobre el projecte Barça Legends, posat en marxa el 2016 i de què l’Agrupació inicialment formava part, Freixa va apostar per “integrar el col·lectiu dels Legends a l’Agrupació, tenint en compte que aquests exjugadors que ara són joves i amb projecció esportiva i comercial, algun dia deixaran de ser Legends però mai deixaran de ser de l’Agrupació”. Carreras va assegurar que el “Club ha de facilitar aquesta unió”. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut