Un Club que tregui molt més profit de l'Agrupació

Un Club que tregui molt més profit de l'Agrupació

Víctor Font protagonitza la tercera i última trobada amb els candidats a presidir el FC Barcelona

L'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona va celebrar aquest dilluns 15 de febrer una trobada amb Víctor Font, candidat a la presidència del Club a les eleccions que es faran el 7 de març. La reunió es va fer a la seu electoral de la candidatura, i va comptar amb la presència del president de l'Agrupació, Ramon Alfonseda, i els vicepresidents Tente Sánchez i Jofre Mateu. De manera virtual hi van assistir unes 45 persones, que van seguir les explicacions i expressar les seves qüestions. Uns dies abans, Font i el seu equip ja s'havien reunit amb una representació de la junta de l'Agrupació per conèixer a fons la situació actual de l'entitat i els reptes principals de futur. Amb la de dilluns s'ha tancat el cicle de trobades amb els candidats promogudes per l'Agrupació amb l'objectiu de conèixer els diferents programes i també la visió que té cadascun d'ells del col·lectiu d'exfutbolistes blaugrana.

Per Font, el més urgent és revertir la situació econòmica del Club, "que actualment és crítica i que pot acabar fent fallida en els propers 12 mesos". I, en cas que sigui president, ho farà a partir de 3 accions: ordenar la massa salarial del primer equip, refinançar el deute i posar en marxa nous ingressos. Altres iniciatives incloses en el projecte de la candidatura passen per posar el soci al centre de la institució a través d'una reforma dels estatuts que en millorin la participació, la inclusió de la dona i l'assumpció de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible basat en l'educació.

Reunió Agrupació - Víctor Font 02

L'aportació del 0,5% serà obligatòria

En referència a l'Agrupació, Víctor Font va assegurar que "té molt potencial que no està explotat, l'Agrupació és la punta de l'iceberg, no se li ha tret tot el profit que es podria". Aquesta visió de l'Agrupació passaria segons Font per obrir l'entitat "a tots els esportistes professionals que passen pel Club, i no només a uns quants". A l'horitzó hi hauria una Agrupació amb noves responsabilitats, com la que va apuntar Juli López, membre de l'associació i responsable del programa esportiu de Font, i que passaria per "integrar al Club i el país la gent esportista que va arribant de fora". O amb la integració dins l'Agrupació de la totalitat del col·lectiu dels Barça Legends, qui per Font han d'assumir més responsabilitats més enllà del model comercial com a portadors de l'essència del Barça. Per tot plegat, el candidat es va comprometre a què l'aportació del 0,5% del salari del jugadors professionals passi a ser obligatòria en els nous contractes. Aquesta contribució, actualment voluntària, es va posar en marxa el 2011.

Un altre dels anuncis que va fer Font va estar relacionat amb la coordinació entre totes les àrees autònomes del FC Barcelona -com és el cas de l'Agrupació- que juntament amb la part empresarial del Club passarien a estar relligades des d'un punt de vista de "governança i cultura d'empresa" per evitar, segons va dir, l'excessiva compartimentació i un cost d'oportunitat massa elevat. De la seva banda, Maria Teresa Andreu, membre de l'Agrupació i també de la candidatura de Font, va remarcar que el percentatge de dones de la llista és el mateix que de sòcies del Club.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut