Últim adéu a Martí Vergés

Últim adéu a Martí Vergés

Antics companys de l’expresident de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona dediquen unes paraules a l’exfutbolista

Martí Vergés va ser jugador del primer equip durant la dècada de 1956 fins a 1966 i president de l’Agrupació de 1999 a 2003. Tota la seva vida va estar vinculat amb el Club i va intentar fer més gran l’Agrupació de Jugadors. Una de les seves últimes aparicions en actes de l’Agrupació va ser el 2015, en l’homenatge a la generació de jugadors entrenats per Helenio Herrera. El 2008 l’equip d’exjugadors blaugrana va participar en l’acte d’homenatge que Vergés va rebre a la seva localitat natal, Vidreres. El 2007 havia assistit al 50è aniversari de la inauguració del Camp Nou.

Josep Maria Fusté, Salvador Sadurní i Ramon Alfonseda són alguns dels excompanys de Vergés que han volgut tenir unes paraules per a recordar la figura de l'expresident de l'Agrupació.

Fusté i Sadurní, que van arribar a jugar amb el mig campista de Vidreres, recorden que "era una persona extraordinària." Sadurní explica que Vergés, un dels jugadors amb qui hi tenia més amistat, era d'aquells que "sempre cuidava els joves".

Ramon Alfonseda, president de l'Agrupació, rememora el paper que va tenir Vergés per a fer créixer l'associació tal com és actualment. "Nosaltres vam rebre d'aquesta generació la clau per poder dissenyar el futur de l'Agrupació. L'Agrupació actual és gràcies a ells". Alfonseda destaca a més, que el que roman avui "són els seus valors, la seva forma de fer, això és el que ens van deixar a nosaltres i això és el que nosaltres hem intentat seguir fina ara. Jo em sento molt orgullós d'haver heretat l'Agrupació d'aquella generació que va rebre la creu de Sant Jordi. La seva etapa va ser una època fantàstica de construcció i generació de valors".

Vergés va vestir la samarreta blaugrana en 438 partits, dels quals d'ells 285 oficials. En el seu periple pel Barça va guanyar 8 títols: 2 lligues, 3 copes del Rei i 3 copes de fires. Els seus excompanys destaquen el seu barcelonisme. "Era d'aquells que sempre havia estat del Barça. Català, d'aquests d'aquí, que a vegades no se'n parla massa, però que gràcies a ells el Barça és el Barça, gràcies a gent com ell" argumenta Sadurní. Afegeix Fusté que tot i ser "un noi que passava desapercebut. Era una gran persona que va estar tota la vida lligat al Barça i des que va deixar el futbol va estar vinculat a l'Agrupació".

Referent al seu barcelonisme Ramon Alfonseda recorda que Martí Vergés, juntament amb Antoni Ramallets, Joan Segarra i Sígfrid Garcia, premiats tots ells amb la Menció Especial Joc Net 2020, van posar disposició del club el seu sou per a poder acabar de fer front els deutes del Camp de Les Corts la temporada 1960/61. Tot i el seu gest d'estima pel club, el president Francesc Miró-Sans ho va refusar. "Això era una demostració palpable del que significava per a ell el Barça" destaca el president de l'Agrupació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut