Dia de les Dones: amb la diversitat aconseguirem la igualtat

Dia de les Dones: amb la diversitat aconseguirem la igualtat

El FC Barcelona promou #WeAreAllDifferent8M, que engloba diferents seccions del Club, també l'Agrupació

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, el FC Barcelona ha promogut la campanya #WeAreAllDifferent8M, per reforçar l'aposta de continuar treballant per la igualtat de gènere, tant dins el món de l'esport com en la societat en general. En el vídeo que culmina la campanya, presentat aquest dilluns 8 de març, hi apareixen dones de diferents àmbits del Club, entre les quals Carme Nieto, una de les pioneres del Barça Femení i membre de l'Agrupació de Jugadors, que el 25 de desembre va complir el 50è aniversari del seu primer partit. 

El llançament del vídeo ha culminat un cap de setmana en què els primers equips masculí i femení van saltar al terreny de joc en els seus respectius partits de Lliga, lluint una edició especial de la primera equipació, amb el qual posaven el focus en aquells atributs que els distingeixen. En concret, els jugadors del primer equip de futbol femení i masculí van incorporar a la samarreta que van lluir durant la prèvia del partit un patch amb la pregunta “What makes you different?” (Què et fa diferent?).

A l’esquena de les samarretes es van substituir els seus noms al dorsal per un tret rellevant del seu caràcter i manera de ser, i que els fa diferents, escollida per cadascuna de les jugadores i els jugadors. Així, per exemple, les jugadores del femení van escollir AMBICIÓ, FORÇA, CORATGE, PASSIÓ o RENDIMENT. Mentre que pel que fa als homes de Ronald Koeman, van optar per ESFORÇ, RESPECTE o OPTIMISME. Els 2 equips, a més, van substituir el número de la samarreta per un 8M, en referència a la data de celebració del Dia Internacional de les Dones. Tots dos conjunts van lluir, a més, un braçal de color lila durant el partit.

L'Agrupació i la dona 

La inclusió del futbol femení és un dels reptes que s'ha marcat l'Agrupació en el seu Pla Estratègic 2019-2022. De fet, ha estat un dels col·lectius que més ha crescut dins l'entitat. En l'actualitat, el 15% dels futbolistes que formen part de l'Agrupació són dones, xifra que no ha parat de créixer des que el 2017 va ingressar en bloc a l'Agrupació una cinquantena d'exjugadores blaugrana. Des d'aquell mateix any l'Agrupació compta amb un equip femení que ha jugat més de 30 partits arreu de Catalunya i dos compromisos internacionals a Grècia (2018) i el Sàhara (2019). L'actual junta de l'Agrupació compta amb dues directives -Gemma Giró i Laura Llinàs- i la mateixa Carme Nieto forma part del patronat de la Fundació de Jugadors, l'ens que entre d'altres s'encarrega de les ajudes directes a exfutbolistes del Barça. L'equip de treball de l'Agrupació està format per una majoria de dones, entre les quals hi ha Meritxell Solé, directora de l'Agrupació des de finals del 2019. De fet, la presència de dones s'ha normalitzat a la resta d'àrees d'activitat de l'Agrupació, com la Social i la de Formació i Desenvolupament.

Així mateix, amb motiu del 50 aniversari del primer partit del Barça Femení disputat el 25 de desembre del 1970 al Camp Nou, l'Agrupació va organitzar diferents accions de reconeixement a les pioneres, i una sèrie de vídeos en què una quinzena d'exfutbolistes blaugrana explicaven diferents moments viscuts al FCB Femení.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut