Seguim en joc amb el Padbol

Seguim en joc amb el Padbol

Segur, engrescador, divertit i competitiu. Així és el Padbol, el nou esport que està creant afició entre els membres de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona

Un altre dels sectors als quals ha afectat la pandèmia ha estat el de la pràctica esportiva. L'arribada de la Covid-19 i les mesures que recomanen les distàncies de seguretat han fet que la majoria d’activitats esportives organitzades per l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona s’hagin hagut d’aturar. No obstant això, esports com el Padbol s’estan erigint en una alternativa per a poder retornar a l’activitat.

Els grans beneficiats d’aquestes noves regles del joc han estat esports clàssics com el pàdel o el tenis que garanteixen dur a terme la pràctica esportiva mantenint les distàncies i a més en un entorn obert i segur. Un altre dels esports que permet poder continuar gaudint de l’aire lliure respectant les mesures de seguretat és el Padbol. Aquest esport és una combinació entre el futbol, el pàdel i el voleibol que es juga en parelles. Les dimensions del terreny de joc són molt semblants a les del pàdel, una pista de 10 metres de llarg per sis d’ample, una mica més estreta que la de l’esport de la raqueta, i l’únic requisit per jugar-hi és dur calçat adequat i una pilota especial. La puntuació és la mateixa que la del tenis i després de la sacada inicial cada equip té 3 tocs per a passar la pilota al camp rival.

Jofre Mateu, vicepresident de l'Agrupació i un dels precursors del Padbol a Catalunya destaca que el Padbol és un esport que "reuneix diferents elements que el fan molt atractiu". La primera d'elles la superfície de contacte. Remarca Mateu que "tots els futboleros a la que juguen li troben la gràcia i maten el cuc de jugar a futbol". A més en relació amb les dimensions del terreny de joc, explica que aquestes "ajuden perquè ho fan molt competitiu. El Padbol reuneix totes les condicions per aquells que volen seguir jugant, però ara mateix un partit a un cap gran els seria complicat; doncs, aquí trobes una manera de fer un partit, de guanyar i perdre punts ràpidament i fer-ho de manera divertida i competitiva".

_DSC3303

Apte per a totes les edats

Xavi Guzmán, exjugador del club i membre de l’Agrupació remarca que hi “pot jugar a tothom”. Això sí, com tot esport quan un comença “té les seves cosetes” però ben aviat  “ja agafes el ritme, i és molt semblant al pàdel”. A més a més destaca que “com es pot fer servir pràcticament totes les parts del cos, excepte les mans, no es necessita “un gran nivell per poder jugar, per divertir-te i passar-ho bé”.  Jofre Mateu també explica que el Padbol no només compleix una part lúdica sinó que també competitiva. Ja existeixen professionals que juguen al màxim nivell d’aquest esport arreu del món. I tot això sense oblidar la part acadèmica i formativa. Mateu exposa que arran d’un estudi metodològic es mostra que l’esport permet guanyar coordinació i anticipació i pot ajudar als més joves. 

Esport a l’aire lliure

La pandèmia ha allunyat als amants de l’esport de les pistes i ha traslladat tot l’oci a les xarxes socials i a internet. No obstant això, esports com el Padbol ofereixen retornar el contacte amb la pilota a tots aquells aficionats així com amb les amistats. Xavi Guzmán destaca que “trobar-te i poder tornar a compartir unes hores de riures, futbol i batalletes vàries, és un luxe”. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut