35 anys del hat-trick de Pichi Alonso contra el Göteborg

35 anys del hat-trick de Pichi Alonso contra el Göteborg

El membre de l’Agrupació Angel Alonso rememora com va ser aquella nit màgica del 16 d’abril de 1986

En el record de cada culer sempre hi ha una nit màgica. Moments de la història del Barça que han esdevingut llegendaris pel que suposava i per com ho van viure tots els protagonistes. Una d'aquestes nits irrepetibles és la que es va viure al Camp Nou el 16 d'abril de 1986. Pichi Alonso va fer un hat-trick contra el Göteborg, que va guanyar per 3-0 a l'anada, i que amb els seus tres gols igualava el marcador de les semifinals de la Copa d'Europa. Han passat 35 anys i hem volgut recordar aquesta gesta amb el seu protagonista, actualment membre de l’Agrupació.

Era tot just el minut 9 i el Barça ja posava l'1-0 al marcador. La premissa explica Pichi Alonso era "fer un gol abans dels 15 primers minuts", cosa que es va complir. No obstant això, la segona indicació era "fer el segon abans del descans i després tenir tota la segona part per fer el tercer a poder ser sentència l'eliminatòria". En aquest cas el segon gol, es va resistir i no va arribar fins a la segona meitat, al minut 63. Destaca Alonso que "la clau va ser el segon gol. Perquè no va ser un partit de moltes ocasions. I quan semblava que fins i tot la gent havia abaixat un pistó i que veiem que no ho faríem perquè no teníem ocasions, l'arribada del segon gol ens va fer creure a nosaltres i al públic". Sis minuts més tard va marcar el 3-0 al minut 69, igualant així l'eliminatòria i completant un espectacular hat-trick. "Recordo aquella nit com una d'aquestes nits que has somiat de jovenet, de nen, que tens la gran sort que es pugui dur a terme". Remarca que tot i això, no és tant com recorda ell aquell partit, sinó com la recorda la gent "encara avui en dia, després de 35 anys, encara hi ha gent que em para pel carrer i m'explica que havia estat al Camp Nou aquell dia".

El talismà de les remuntades

La gesta que va aconseguir aquell Barça en remuntar el partit, dur-lo a la pròrroga i guanyar als penals va deixar aquella nit en la memòria de les grans remuntades del Club. Des de llavors fins avui sempre que el FC Barcelona ha hagut de remuntar una eliminatòria s'ha encomanat a la màgia d'aquell moment en què Alonso va fer tres gols, i també recentment a la remuntada de la temporada 2017 contra el Paris Saint Germain, en la qual el Barça va aixecar un 4-0 en contra. "Sempre que s'ha de remuntar un resultat ja saps a qui s'apel·la, es fa campanya per la remuntada i sempre apareixia la nit del Göteborg, ja que era la més notòria de les últimes i ara hi ha també la del PSG, que d'alguna manera em restarà transcendència", exposa Alonso.

No obstant això, la importància de la remuntada de 1986 va ser molt major que la del 2017. La victòria en aquelles semifinals va dur al Barça a la final de Sevilla, retornant al Club a la final de la màxima competició Europea després de 21 anys. L'exjugador assegura que "si haguéssim guanyat a Sevilla, la remuntada hauria tingut molta més transcendència". A més, també destaca que donades les circumstàncies pel que fa a la globalització, ja que no es va televisar en directe, el partit no va tenir l'impacte que tindria avui. "Era una semifinal de la Copa d'Europa i no es va televisar en directe sinó en diferit, en acabar el partit. Si la retransmissió hagués estat com es fa ara amb prèvies i amb post partits, aquella fita hauria arribat directament a moltíssima més població".

El seu record més dolç

Tot i el regust amarg de perdre la final d'aquella Copa d'Europa a Sevilla contra l'Steaua de Bucarest als penals, la qual destaca que "hagués pogut canviar la meva vida. Haguéssim estat els primers de la història del Barça"; Alonso guarda el que va passar en les semifinals com al millor moment del seu pas pel club. "Jo sóc molt recordat al Barça per això, hi ha molts jugadors i companys meus que van jugar 10 temporades més que jo i no se'ls recorda per aquest fet concret. Hi ha jugadors que queden marcats i jo vaig quedar marcat per això".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut