Formar-se al Barça, un element diferencial

Formar-se al Barça, un element diferencial

Carles Cuadrat va arribar al Barça amb 10 anys i va acabar debutant amb el primer equip. Aquesta és la seva història

Per a molts nens jugar al Barça és quelcom inimaginable. Allò idíl·lic que somien mentre juguen a futbol al pati. Un d'aquells privilegiats que va aconseguir jugar i créixer al Club ha estat Carles Cuadrat, exjugador blaugrana i membre de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona.

Cuadrat va arribar al FC Barcelona amb 10 anys. Des de llavors va passar per totes les categories del Club arribant a debutar amb el primer equip l'any 1988 en dos amistosos al Camp Nou. Ho va fer de la mà de Luis Aragonés. No obstant això, assegura que ara com a entrenador ha complert tots aquells somnis que tenia com a jove futbolista de La Masia.

Vincles inoblidables

Del seu pas per la Masia, Cuadrat recorda els anys de juvenil en els quals va guanyar la Copa del Rei juvenils, a les ordres de Carles Rexach els anys 1986 i 1987. Els qui també en guarden molt bons records són els seus bons amics i excompanys Aureli Altimira i Jordi Roura, entrenadors del primer equip entre 2009 i 2013. Roura recorda aquell equip juvenil com a "extraordinari". I destaca que "tot i que la vida ens ha portat a altres llocs, jo crec que aquells anys al juvenil ens van marcar a tots." Amb Altimira també hi va coincidir treballant en la gestió del futbol base del Barça i del Gavà. Així com també en la seva etapa universitària. Durant el seu pas per la carrera d'INEF, Carles Cuadrat va tenir el primer contacte amb el món del màrqueting i la moda, quelcom que l'ha acompanyat durant tota la seva carrera. "Quan estava estudiant INEF va venir un equip de producció que necessitava fer un anunci de televisió per una colònia esportiva, necessitaven un noi que sàpigues fer molt bé una xilena. Jo sempre he estat sempre vinculat al futbol, entrenant a nens, he estat al futbol base del Barça, he estat de director esportiu del futbol base del Gavà, però al mateix temps, de tant en feia algun anunci. I un cop més ho haig d'agrair a la meva formació en el Barça i a la possibilitat que gràcies al fet que el futbol era la meva passió i estudiés INEF pogués tenir un temps per treballar en el món de la publicitat i viure experiències molt interessants."

Èxit Internacional

Seria l'any 2009 quan emprendria la seva trajectòria a les banquetes. A partir d'aquell moment i fins a la seva retirada l'any 2013, acompanyaria com a preparador físic a Frank Rijkaard, exentrenador blaugrana, per les banquetes de Galatasaray i la selecció de l'Aràbia Saudita. De 2014 a 2017 va esdevenir la mà esquerra del seu gran amic Albert Roca, qui havia estat segon entrenador de Rijkaard en els projectes anteriors. El tàndem que formaven els catalans, els va dur per les banquetes de la selecció del Salvador i el Bengaluru FC de la lliga Índia. L'any 2017 el seu company Albert Roca va decidir deixar el club i Carles Cuadrat es va erigir com a primer entrenador del Bengaluru establint diversos records i aconseguint l'any 2019 el títol de la Superlliga Índia. 

Un rodamón

L'ara exentrenador del Bengaluru FC explica que "un dels estímuls que a mi m'ha fet estar tant de temps fora a l'estranger són aquests tornejos als quals hi anàvem quan érem petits, que ens tocava jugar a França, Itàlia" i en destaca la bellesa de poder compartir aquestes experiències "Que maco, no? Quan vius coses fora després trobar-te amb els amics i explicar-ho". Tanmateix, Cuadrat després d'una dècada treballant a l'estranger, ha decidit deixar el país asiàtic i tornar a casa. "Fa 10 anys que treballo a l'estranger i l'Índia ha estat un país que ha durat bastant i que potser és temps de provar altres coses".

L'Agrupació com a punt de retrobada

Cuadrat destaca que gràcies a ser membre de l'Agrupació "he pogut tornar a jugar al Camp Nou després de molts anys sense fer-ho. He tingut partits allà inoblidables. Quan et plantes amb 50 anys i tens l'ocasió de jugar un partit a la gespa del Camp Nou et venen un munt de memòries. És molt bo per un club tenir aquesta vida social." A més a més, destaca la importància de les connexions i els retrobaments que permeten els cursos i les formacions de l'Agrupació. "Realment, l'Agrupació fa una tasca fantàstica. Recordo que als anys 90 hi havia dos nois que van ser jugadors meus i fa no res vam coincidir en un curs d'anglès en línia, i anàvem veient les cares i anàvem recordant aventures d'aquella època. Realment, jo li estic molt agraït al Club, perquè et permet fer un munt d'activitats que et tornen a recordar èpoques fantàstiques i et tornen a permetre interactuar amb gent que feia molt temps que no veies".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut