"Bona tarda Agrupació i ben tornats a l’Estadi"

Els exjugadors i exjugadores del FC Barcelona van poder tornar a disputar els partits d’estiu després d’un any de pandèmia.

Remor per la zona de Tribuna, olor de gespa tallada, soroll de tacs i moltes rialles. Aquest era l’ambient que es vivia al túnel de vestidors de l’Estadi instants previs a la posada a escena. Després d’un any aturats els i les futbolistes de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona tornaven als terrenys de joc, i ho feien al Camp Nou. Aquest 6 de juny passat van tornar els Partits d’Estiu de l’Agrupació i ho van fer sota un ambient segur, lúdic i festiu. I també molt emotiu, ja que es va dur a terme un minut de silenci abans de cada partit per a recordar els membres de l’Agrupació que ens han deixat aquest any.

Un total de 160 socis i els seus familiars van gaudir de 4 hores de futbol al Camp Nou després de més d’un any allunats dels terrenys de joc i també de l’estadi del FC Barcelona. L’inici de la jornada, com ja és habitual, va ser de la mà dels més veterans de l’associació. Aquest primer partit va servir per a escalfar la festa i posar al públic a to per allò que estava per venir. La festa futbolística va seguir de la mà d’un gran partit de l’equip femení de l’Agrupació. Van tancar aquest retorn futbolístic: el partit +50 i el de joves. A cap dels partits hi van faltar, gols, intensitat, qualitat i sobretot amistat.

Partits Estiu Agrupació 2021 (2)

Un cop acabada la part més lúdica, els i les futbolistes van continuar petant la xerrada i posant-se al dia al ja habitual sopar a la Sala Roma. Allà els van rebre Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació, Rafael Yuste, vicepresident primer del FC Barcelona, i Tente Sánchez, vicepresident de l’associació. Sánchez va voler aprofitar aquest primer gran acte de l’associació per poder retre homenatge a tots aquells que van rebre les medalles esportives de la temporada 2019-20.

El president Alfonseda va reivindicar la feina de suport i seguiment que ha fet l'Agrupació en aquesta etapa de pandèmia global. A més a més, va incentivar als socis a fer més gran l'associació mitjançant el seu feedback "vosaltres ens heu de dir com us podem ajudar", ja que el "camí de l'Agrupació i de la Fundació és a ajudar els exfutbolistes i la gent gran de Catalunya". Alfonseda va congratular emocionat a tots aquells que havien fet possible els Partits d'Estiu en un moment com l'actual. "Estic molt orgullós que hàgim pogut organitzar aquests partits amb l'ajut del Barça, que s'han portat genial, estic molt content". Tanmateix, va fer un avís a la calma, ja que per molt que l'acte fos un èxit: cal "no abaixar la guàrdia". 

De la seva banda, Rafa Yuste, qui havia estat el directiu blaugrana d’enllaç amb l’Agrupació en la primera presidència Laporta, recordava aquell pas com una “de les millors coses que m’han passat com a persona”, ja que per ell “l’Agrupació és l’ànima del Barça que mai mor”. Yuste també va demanar un fort aplaudiment per les pioneres del futbol femení, “que han fet possible els èxits que ara hem recollit amb el femení”. 

L’acte va concloure amb tres tocs a una copa de cava i un clam del president Alfonseda: “Si tot va bé tornarem a entrenar al setembre”. Un esglai d’alegria i un aplaudiment eixordador van posar punt  final als Partits d’Estiu de 2021.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut