El poder de continuar formant-se gràcies a un beca

El poder de continuar formant-se gràcies a un beca

Les ajudes de l’Agrupació per a facilitar exfutbolistes del Club a seguir estudiant permeten a molts d’ells continuar creixent en el món laboral

Ajudar a seguir millorant a tots els futbolistes ha estat sempre un dels grans objectius de l’Agrupació. Per això les beques formatives que ofereix l’associació permeten als exjugadors i les exjugadores del Barça no aturar-se amb la formació. 

En un món laboral tan volàtil i canviant continuar formant-se és un element clau per a mantenir-se sempre al dia. Així ho assegura Jofre Mateu vicepresident de l’Agrupació: “sempre he defensat que la formació és com un refresc, una recuperació de coses que segurament ja sabies, però que no les poses en practica perquè les tens oblidades”. A més a més, retornar a la formació et pot permetre, explica Mateu: “conèixer nous contactes, crear un networking, i fer coses en un altre tipus de context. Això és molt enriquidor. Sempre tenim alguna cosa que es pot millorar. A més, d’una formació mai en surts pitjor del que hi has entrat”. Així doncs, les beques pretenen ajudar a tots aquells socis que volen seguir estudiant, però sobretot a aquells que han desenvolupat una carrera paral·lela al futbol i que potser no disposen d’un coixí econòmic que els permeti poder continuar formant-se. 

L’experiència de la beca

Dos dels becats per l’agrupació han estat Alguer Brugarola i Verónica Arcos. Els dos exjugadors exposen com ha estat la seva experiència formativa aquests últims 9 mesos i la importància de poder formar part d’un programa com aquest. 

Per a Verónica Arcos poder emprendre el Cicle Superior d’integració social al IOC ha estat un element clau per a poder fer el canvi laboral que tenia al cap des de feia temps. A finals de 2019, explica, que li van cridar “l’atenció els projectes socials. I arran de diferents imputs que vaig rebre, vaig decidir intentar fer un canvi”. Verónica, que ja tenia clar que el primer pas hauria de ser el d’intentar ajuntar la que era la seva feina amb aquesta nova manera de fer, va començar el canvi traslladant-se a fer de comptable a una fundació. En acabar el Cicle espera “poder trobar feina d’integradora”. A més a més, Arcos incentiva a tots els seus companys de l’agrupació a què “encara que no vulguin fer cap canvi vital el reciclatge és clau”.

Alguer Brugarola també va decidir revisar-se i veure en quin àmbit podia continuar creixent. Ell va triar el Barça Innovation Hub per a fer el diplomat de preparació física. Brugarola després d’anys en el món del futbol i tenint tots els títols d’entrenador ho va tenir clar “vaig veure que hi havia una oportunitat molt bona a l’apartat de preparació física per vincular-me amb algun cos tècnic”. Brugarola destaca la formació com a “molt positiva, dinàmica i de molta utilitat”. I afegeix que “ho recomanaria a tot entrenador, ja que és important conèixer altres branques del staff”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut