Players, la nova web de l’Agrupació amb tots els exfutbolistes del FC Barcelona

Players, la nova web de l’Agrupació amb tots els exfutbolistes del FC Barcelona

El site ofereix 2.800 fitxes de futbolistes en un projecte impulsat per l’Agrupació de Jugadors en col·laboració amb l’Àrea Digital del Club

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona acaba de publicar Players, una nova web produïda amb l’Àrea Digital del Club i que conté les dades de 2.800 exfutbolistes del FC Barcelona, en la que suposa la primera base de dades dedicada completament als i les exjugadores blaugrana.

Al portal, on es pot accedir en català, castellà i anglès, s’hi podran trobar dades de 2.803 jugadors d’entre el masculí i el femení. A cada fitxa s’hi mostrarà informació estadística del futbolista i la seva trajectòria esportiva. A més, la pàgina permet l’accés a tots els partits oficials i amistosos jugats pel Barça masculí des de la temporada 1970-71 fins a l’actualitat, com també a totes les plantilles de la història del Club i un mapa on s’explica l’origen de tots els i les exfutbolistes. Informació altrament complementada per les efemèrides de més de 120 anys d’història del FC Barcelona protagonitzades pels seus futbolistes.

La font primària d’informació per a dur a terme el projecte Players ha estat el Diccionari de Jugadors del FC Barcelona, editat pel FC Barcelona i l’Agrupació l’any 2015. Per a mantenir la uniformitat en el criteri en la creació de la web s’han considerat partits oficials aquells que formen part de competicions organitzades per la Federació Espanyola de Futbol, la Federació Catalana de Futbol, la UEFA i la FIFA. Pel que fa als partits no oficials del primer equip, s’han comptabilitzat aquells en què va participar el primer equip o com a mínim quatre futbolistes del primer equip.

Les dades dels blaugranes en actiu s’actualitzen a temps real mitjançant el portal de recol·lecció d’estadístiques OPTA. L’objectiu del projecte és convertir aquest web en l’espai de referència a internet de l’afició que busqui informació sobre el jugadors i jugadores de la història del Barça, i per tant, estarà sempre obert a aportacions per a millorar el contingut i aportar noves dades actualitzades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut