"Jugar a futbol em va donar llibertat"

Pilar Gazulla recorda com li va marcar l'haver jugat el primer partit del Barça Femení, el dia de Nadal de 1970.

Pilar Gazulla (San Martín del Río -Teruel- 1951) va ser una de les dones que va jugar el partit del 25 de desembre del 1970, el que es considera l’origen del Barça Femení. Poques setmanes abans no s’imaginava que aquell dia de Nadal acabaria al Camp Nou amb el mític Antoni Ramallets d’entrenador.

De fet, Gazulla va respondre a l’anunci publicat per Immaculada Cabecerán per dos motius. El primer, per rebel·lia: “jo venia d’una família on no em faltava de res, però em mancava llibertat”. El segon motiu va ser Antoni Cerdà, el seu marit i que va acabar essent delegat de l’equip. Ell la va animar a apuntar-se a l’equip. “De fet -recorda Gazulla- la seva àvia va ser qui em va regalar les primeres botes de futbol”.

Amb el pas dels anys Pilar Gazulla, originària d’Aragó, va prendre consciència del que havia significat aquell partit de Nadal de 1970 i també es va impregnar de la cultura barcelonista i del seu paper en el catalanisme de l’última època de la dictadura de Franco. Ara, passats més de 50 anys, la Pilar veu orgullosa la volada que ha pres el futbol femení gràcies especialment a l’última temporada del FC Barcelona. Un orgull encara més gran després d’haver participat en la campanya de presentació de la segona equipació d’aquesta campanya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut