“El que queda és la gent que has conegut durant el camí”

“El que queda és la gent que has conegut durant el camí”

Roger Canadell rememora el seu pas pel futbol base del FC Barcelona, les amistats que hi va fer i la vida més enllà del Club.

El lleidatà Roger Canadell és un dels molts futbolistes que han passat pel Barça sense arribar a l’elit. El jugador de 28 anys està actualment al Club Atlètic Lleida, un club creat al 2019 i que té l’objectiu d’arribar a tercera divisió. A més, compagina el futbol amb la feina i la seva vida personal.

Companys, amics i germans

Tot i que Canadell no va arribar al primer equip del Barça, assegura que el seu pas per La Masia va ser la millor època de la seva vida. “Els companys eren els meus germans, la meva família”. Alguns amics del migcampista com Rafinha Alcántara o Mauro Icardi, entre d’altres, anaven després del partit a casa seva i passaven el cap de setmana plegats.

Competència a La Masia

A La Masia, a banda d’establir un vincle d’amistat amb els companys, també existeix un component competitiu entre ells. “És estrany, contradictori. Estic competint contra tu per arribar al primer equip i acabem sent amics i no arribem al primer equip”. Per ell, és important prioritzar l’amistat per sobre de la competència. 

Compaginar futbol i feina

El jugador lleidatà segueix en actiu, ara en un club més modest, però no vol deixar de sentir aquest component de competitivitat. En Roger compagina l’equip amb la seva feina a la companyia d’assegurances Generali, on treballa amb el seu pare. Malgrat tot, combinar el futbol amb la feina i la seva vida personal no fa que el futbol perdi força. “És la meva passió, m’ho segueixo prenent gairebé igual que quan lluitava per arribar al primer equip”.

Aquesta és una realitat que comparteixen molts futbolistes que han passat pel Barça i han estat companys de jugadors que sí que han arribat a l’elit. Però aquesta passió pel futbol es manté tot i haver de treballar, i el pas per les categories inferiors del FC Barcelona els dona una experiència i uns valors que perduren més enllà del Club i més enllà del futbol. “El Barça sempre ha fet aquest pas més enllà per buscar no només un jugador de futbol sinó una persona”.

Canadell no va arribar al primer equip. No obstant, el seu pas per La Masia, que aquest octubre ha celebrat 42 anys des de la seva obertura, li ha aportat uns valors, unes vivències i unes amistats que són per sempre. “Arribis a ser futbolista professional o no, el que queda és la gent que has conegut durant el camí”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut