"Deixa’m viure sol però acompanya’m sempre"

Punt i final del Taller 'Futbol per Recordar' al Figaró

El dilluns 13 de desembre va tenir lloc l’última sessió del Taller 'Futbol per Recordar,' que la Fundació de Jugadors del FC Barcelona ha organitzat amb èxit a la residencià Hotel Congost del Figaró. El Taller ha comptat amb 5 exfutbolistes blaugrana com a dinamitzadors: Francesc Bel, Javi Delgado, Jordi Gonzalvo, Dani Martínez i Esther Torrecilla. També hi han participat en algunes sessions el president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda, i l’exjugador i directiu Pere Valentí Mora. Altres col·laboradors van ser Carme Nieto, exjugadora i pionera del futbol femení, i Manel Tomàs, membre del Centre de Documentació del Club.

L’objectiu d’aquest taller es pot resumir amb el leit motiv que tenen els propis organitzadors: "deixa’m viure sol però acompanya’m sempre". Durant 12 sessions, els participants han realitzat un seguit d’activitats on han pogut treballar la memòria a través del futbol. La jornada preferida dels assistents és la visita al Camp Nou i al Museu del Club, on van poder baixar a la gespa de l’estadi. No obstant això, per Jordi Gonzalvo, dinamitzador del taller , és "un projecte que va més enllà del futbol". També és un acompanyament de la gent gran i una eina de socialització entre ells. "Molts d’ells estan sols i gràcies al taller han pogut fer amistats dins la residència," explica Gonzalvo. 

En la última sessió, que va comptar amb la presència de Pere Valentí Mora, es va fer entrega d’unes samarretes blaugrana rèplica dels anys 20 personalitzades amb els seus noms. Els participants també van rebre unes medalles com a reconeixement pels seus assoliments durant el taller. L’últim dia sempre és especialment emotiu. "Els dinamitzadors ens emocionem tant com ells, molts d’ells s’esperen una hora abans de cada sessió, i l’últim dia ens preguntaven: ja s’ha acabat això?".

La Fundació de Jugadors del FC Barcelona és pionera a Catalunya i a Espanya en la realització d’aquests tallers, una iniciativa conjunta amb la Federació Espanyola d’Associacions de Futbolistes Veterans (FEAFV). L’objectiu és el d’arribar cada vegada a més residències i casals i ajudar a aquelles persones grans que ho necessiten. "Els hem donat una nova vida," assegura Gonzalvo.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut