Una lliçó de vida

Una lliçó de vida

L'Agrupació celebra un acte amb els exjugadors Juan Carlos Unzué i Anty García com a preludi del partit benèfic per l'ELA entre les llegendes del Girona i els Barça Legends

L'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona va organitzar aquest dijous 13 de gener l'acte "Vivint amb l'ELA", centrat en les figures del exjugadors blaugrana Juan Carlos Unzué i Anty García. L'acte va reunir a l'Auditori del Club més de 150 persones entre antics companys dels jugadors, membres de l'Agrupació i socis del FC Barcelona. El president de l'Agrupació, Ramon Alfonseda, i la vicepresidenta del Club, Elena Fort, van intervenir en un acte en què també hi van assistir els vicepresidents de l'Agrupació, Tente Sánchez, Jofre Mateu i Félix Barrado entre d'altres membres de la junta. "Amb accions com aquesta -com va assegurar Elena Fort- i més quan parlem de persones que son part del nostre Club, podem dir que el Barça és Més que Un Club".

"Vivint amb l'ELA" va ser el preludi del partit benèfic que jugaran les llegendes del Girona FC i els Barça Legends el proper diumenge 16 a les 12h a Montilivi. La totalitat de la recaptació anirà destinada a la lluita contra la ELA a través de la Fundació Miquel Valls.

"Lliçó de vida"

"No esperem a demà per dir-nos alguna cosa positiva", va dir Juan Carlos Unzué. L'exporter i tècnic blaugrana, que va jugar sota les ordres de Cruyff la temporada 89-90 i que va ser segon entrenador del primer equip de Luis Enrique entre 2014 i 2017, va anunciar públicament al juny de 2020 el seu diagnòstic d'ELA. La seva notorietat pública ha contribuit en la visibilització i des del primer moment ha animat a tothom a donar i ajudar en la investigació.

"No rendir-se als moments més complicats forma part d'això", declarava Anty García. Jugador del Juvenil i l'Amateur del FC Barcelona entre 1984 i 1988, va ser diagnosticat d'ELA al 2014. En el seu cas, la malaltia està més desenvolupada i es comunica electrònicament. Com a esportista, Anty García també utilitza aquest altaveu per sensibilitzar i recaptar fons a través de donacions i del seu llibre "Míster, ¿por qué yo no?".

Els protagonistes van explicar com és la seva lluita amb la malaltia i el seu desig de contribuïr a la visibilització i la investigació, en el que va significar, en paraules el president de l'Agrupació, Ramon Alfonseda, "una autèntica lliçó de vida". "Desitjo que el meu exemple de lluita i de no rendir-se mai serveixi pels que vindran", assegurava Anty García. Per la seva part, Juan Carlos Unzué reivindicava que quan cal protestar i fer soroll per aconseguir canvis, "som molts més dels que creiem, no només som els pacients, hi ha molta gent al darrere".

"Som més capaços del que creiem"

Antics companys i entrenadors d'Anty i Unzué, es va fer un recorregut per seves les trajectòries esportives i com la seva resilència com a futbolistes els ha portat a afrontar l'ELA avui. "Sempre et queda el dubte de si tu series capaç d'afrontar-ho amb la valentía que ho fan ells", comentava Jordi Roura, que havia estat company d'Anty en el Juvenil i també va coincidir amb Unzué en diferents etapes. Antoni Pinilla, company d'Unzué en dues temporades al Tenerife, va destacar que "sempre anava amb un somriure i era l'últim en marxar del camp". En aquesta mateixa línia, Carles Rexach, que va entrenar-los a tots dos, explicava que eren jugadors exemplars i "callaven" quan els tocava seure a la banqueta.

De la seva banda, el periodista Ramon Besa, coautor del llibre d'Unzué, "Una vida plena", va voler recalcar "la capacitat de convocatòria que va tenir Unzué a l'hora de recollir testimonis de la seva trajectòria esportiva". El president del Girona FC i exjugador blaugrana, Delfí Geli, explicar com van decidir fer que el Trofeu Costa Brava d'enguany fos solidari. El Girona va ser l'últim equip que va entrenar Unzué i Geli va explicar que va ser una notícia "colpidora". 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut