50 anys de lluita per la igualtat: del camp de futbol a l’aula

50 anys de lluita per la igualtat: del camp de futbol a l’aula

Les exjugadores del FC Barcelona comparteixen la seva experiència a les escoles en motiu del Dia de la Dona

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona impulsa aquesta setmana prèvia al Dia de la Dona un seguit de xerrades a diverses escoles catalanes on algunes de les exjugadores històriques i d’altres generacions del Club tindran l’oportunitat de donar a conèixer als nens i nenes les seves vivències i d’explicar el camí cap a la igualtat al futbol.

Dimarts 1 de març

"Pels nens i nenes és normal que Alexia Putellas guanyi la pilota d’Or, però allò que per ells és natural no sempre ha estat així." Gemma Giró, jugadora del Club entre el 1992 i el 2000 i directiva de l’Agrupació, imparteix aquest dimarts 1 de març  la primera de les xerrades a l’Escola Solc de Barcelona. Giró va ser capitana del primer equip i va ser juntament amb Laura Llinàs la primera directiva de la història de l’Agrupació. 

La també exjugadora blaugrana Anna Jaques parlarà a l’Escola Santa Marina de Pratdip, al Baix Camp. La defensora del Barça entre 1970 i 1973, va ser una de les jugadores que va disputar el primer partit del Femení al Camp Nou, el dia de Nadal de 1970.

Dimecres 2 de març

Dimecres serà el dia més complet de la setmana, amb un total de 3 xerrades. Elisabet Còlera, exjugadora entre 1992 i 1996, assistirà a l’Escola Mestre Gibert, al barri de Sant Andreu de Barcelona. La històrica portera Maria Teresa Andreu, que va defensar els colors blaugrana entre 1971 i 1983, serà l’encarregada d’explicar la seva trajectòria a l’Escola Marta Mata de Barberà del Vallès. Maria Amo i Sílvia Mariano, companyes al FC Barcelona als anys 90, faran juntes la seva presentació a l’Escola Virolai de Barcelona.

Dijous 3 de març

 Flor de Luna Pila farà una segona sessió a l’Escola Marta Mata de Barberà. L’exjugadora del club entre 1996 i 2002 també ha estat l’entrenadora de l’equip Femení de l’Agrupació.

Divendres 4 de març

La defensa del Barça entre 1994 i 2006, Carla Tomàs, que va jugar la Promoció a la SuperLliga Femenina la temporada 2003/04, compartirà el seu testimoni a l’Escola Garbí d’Esplugues de Llobregat. A l’Escola Folch i Torres de Badalona parlarà Esther Torrecilla, extrem dreta del Barça entre 1993 i 2002 i guanyadora del primer títol de la història del Femení, la Copa de la Reina de 1994.

Dilluns 7 de març

L’exjugadora Carme Nieto tancarà la setmana de xerrades a l’Escola Fort Pienc de Barcelona. La migcampista blaugrana entre 1970 i 1971 va jugar el primer partit de la història del Femení al Camp Nou. A més, va ser la primera exjugadora en formar part de l’Agrupació i és la delegada institucional de l’equip de veteranes. Per acabar, també farà una segona xerrada Elisabet Còlera, aquest cop a l'Escola Can Fabra.

"Volem ensenyar als nens i nenes que l’èxit del futbol femení es deu al treball anterior de molta gent i de la dura realitat de les Pioneres. És un camí que va començar fa 50 anys," assegura Gemma Giró. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut