"El primer moment de la teva altra vida"

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona impulsa xerrades a futbolistes en actiu per planificar la seva vida personal i professional més enllà del futbol.

Aquest dilluns 21 de març l’Agrupació ha organitzat la primera de les xerrades sota el lema L’altre Partit, dirigides a jugadors en actiu amb l’objectiu de conscienciar-los de la importància de pensar en el futur i la retirada futbolística des de l’experiència d’exjugadors del Barça que ja han passat per aquesta fase clau de la seva vida. 

Jordi Martínez, exjugador i responsable de l’àrea esportiva de l’Agrupació, ha encetat aquest nou projecte amb la plantilla del primer equip i el cos tècnic del Terrassa FC, club que actualment milita a Segona RFEF. Jordi Martínez va ser jugador del Terrassa entre 2007 i 2009 i l'actual entrenador del primer equip, Jordi López, és membre de l'Agrupació. La xerrada també ha comptat amb la presència del president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda i ha tingut un impacte positiu entre els jugadors del club egarenc. 

"La vida d'un jugador és molt curta, el seu demà molt llarg"

Aquesta frase de la llegenda blaugrana Pep Samitier és un resum del missatge que les xerrades de L’altre Partit volen transmetre als jugadors en actiu. El moment de la retirada del futbol professional suposa, per la pròpia experiència dels que han viscut aquest moment, una buidor de no saber què fer després. 

"El primer moment de la teva altra vida"

L’objectiu de L’altre Partit és el d’aportar les claus necessàries perquè els futbolistes puguin planificar el seu futur més enllà del futbol tant a nivell personal com acadèmic i professional. L’edat en què un jugador sol penjar les botes, entre els 35 i els 40 requereix una preparació a nivell d’estudis i de feina, ja que només el 0,6% del total de jugadors federats arriben a l’elit. A més, un 60% dels futbolistes que es retiren s’acaben arruïnant i un 30% es divorcia al cap d’un any de deixar de jugar. 

A banda dels canvis en la vida personal i professional, retirar-se del futbol representa un buit en el dia a dia de l’exjugador. La rutina del futbol s’acaba de cop, els entrenaments diaris, els partits, la pertinença a un grup i les amistats. "La retirada és el primer moment de la teva altra vida", explica Jordi Martínez.

Les xerrades de L’altre Partit, que properament s’impartiran amb jugadors d’altres clubs catalans, també són una oportunitat per a tots aquells jugadors que hagin passat per les categories inferiors del FC Barcelona de conèixer l’Agrupació i la possibilitat de fer-se’n membres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut