52.000€ de beques a l'Agrupació

52.000€ de beques a l'Agrupació

Des de 2017 s’han concedit 23 ajudes a la formació d’exfutbolistes del Club per un import total de 52.216€.

L'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona concedeix des de l’any 2017 beques esportives i de formació general als membres que volen ampliar els seus coneixements per tal de millorar el seu horitzó laboral. Des dels seus inicis, el programa de beques han destinat 52.216€ en ajudes. Se n’han beneficiat 23 membres de l’Agrupació.

Beques esportives

Fa 5 anys, l'any 2017, el projecte de beques va començar com a programa de subvencions esportives relacionades amb el món del futbol. El primer any, dos socis de l'Agrupació van poder gaudir d'una estada setmanal a Anglaterra amb el Manchester United.

El 2018, uns altres dos membres de l'Agrupació van completar una nova estada esportiva, en aquest cas a Vitòria amb el Deportivo Alavés.

Beques de Formació

L'any 2019 es va ampliar el programa amb les Beques de Formació, tant esportiva com general, atorgant un total de 33.657€ repartits en 10 beques de diversos cursos, formacions, graus, postgraus i màsters. Aquelles formacions relacionades amb l’esport són les més demandades, tot i que també s’han concedit beques de diversos àmbits com la psicologia, la gestió empresarial i la salut.

El 2020, degut a la crisi sanitària, es va reduir la quantitat de subvencions. Es van repartir 4.403€ en 4 beques relacionades amb el futbol, la nutrició i la integració social.

L'any següent es va poder doblar la xifra econòmica. Les 3 beques de 2021 sumen un total de 8.916€. 

Enguany, fins ara s'han concedit dues peticions en formació de finances i gestió esportiva, sumant a data d'avui un total de 3.240€ al primer trimestre de 2022.

L'objectiu de les beques

La comissió de beques, nomenada per la junta directiva de l'Agrupació, està encapçalada pel directiu Jofre Mateu. Aquesta comissió s'encarrega de supervisar tot el procés de sol·licitud, recepció i seguiment de les beques i que des de fa 5 anys ajuda als membres de l'Agrupació que ho necessiten a formar-se tant a nivell esportiu com en qualsevol altre àmbit professional o acadèmic. 

La vinculació que els socis i sòcies adquireixen amb l’Agrupació va més enllà del futbol. Estendre els coneixements associats a l’àmbit professional dels exjugadors és important a l’hora de trobar feina o millorar la situació laboral de cadascú. Per aquest motiu, l’Agrupació ajuda des de fa 5 anys amb un total de 52.000€ a aquells membres que ho necessitin a continuar formant-se en el seu sector laboral.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut