27 anys al costat dels exfutbolistes del Barça

27 anys al costat dels exfutbolistes del Barça

Ramon Alfonseda, Joan Rovira i Félix Barrado reivindiquen la tasca de la Fundació de Jugadors del FC Barcelona en l’aniversari de la seva creació

El 24 d’abril de 1995 va ser constituïda oficialment la Fundació de Jugadors del FC Barcelona. Des de fa ara ja 27 anys, la Fundació té la missió d’ajudar a aquells exjugadors i exjugadores del FC Barcelona que es troben sense els mitjans mínims de subsistència, fomentar el barcelonisme i col·laborar en iniciatives del món de l’esport.

"Joan Rovira va deixar la seva feina per dedicar-se al 100% a la Fundació, i això poques persones poden fer-ho", destaca Ramon Alfonseda. "Sense ell la Fundació no seria el que és", afegeix Félix Barrado. Joan Rovira, actual vicesecretari de la Fundació, és una de les persones més implicades en les tasques que l’entitat desenvolupa des dels seus inicis. "Jo era comercial i vaig perdre els clients. Havia d’estar aquí, no podia marxar", explica Rovira.

"La idea ens la va donar Joan Gaspart, en un sopar que va ser l’origen de la Fundació", relata Ramon Alfonseda, president de l’entitat. La Fundació es va posar en marxa sota la presidència de l’Agrupació de Ladislau Kubala. Personalitats com Joan Rovira, Sígfrid Gràcia, Martí Vergés, Ferran Olivella i Josep Maria Fusté van ser clau per fer-la realitat. "Són persones que han fet gran l’Agrupació i posteriorment van defensar la creació d’una Fundació", reivindica Alfonseda.

"La meva prestació a la Fundació és plena i sense adonar-me’n. No hi ha cap obligació, és tot voluntari. El que prima és la vocació d’ajudar a tots els excompanys que es troben en situacions precàries", declara Félix Barrado, secretari de la institució.

La Fundació de Jugadors continua en la labor que des de fa 27 anys du a terme. "Tenim una missió important, que la Fundació pugui portar la felicitat a tota la gent gran de Catalunya i tenir una societat més rica en valors", manifesta Ramon Alfonseda.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut