L'Assemblea aprova el retorn a l'activitat plena de l'Agrupació per aquest 2022

L'Assemblea aprova el retorn a l'activitat plena de l'Agrupació per aquest 2022

La junta anuncia més activitats i serveis per als i les exfutbolistes del Barça i una campanya de captació de nous membres, especialment els que encara es troben en actiu.

L'Assemblea de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona es va celebrar aquest dimecres, 18 de maig, per primera vegada a la Seu Social de l'entitat, estrenada a principis del 2020 al costat del Camp Nou. Tots els punts presentats per la junta presidida per Ramon Alfonseda van rebre de manera unànime el vot afirmatiu, incloent la gestió econòmica validada per una auditoria externa. Alfonseda, que finalitza el seu mandat a finals d'aquest any, va mostrar-se molt satisfet de la feina feta per la junta i col·laboradors de l'Agrupació des del 2003 i va insistir que "cal continuar pensant en tot allò que necessita l'exfutbolista del Barça, posar el Club sempre per davant i tenir present l'esperit fundacional de l'Agrupació, fa més de 60 anys". Una filosofia reflectida en els més de 400.000 € que la Fundació de Jugadors va destinar l'any passat en ajudes directes a 56 persones, xifra que -tal com va explicar el vicepresident Félix Barrado i responsable operacional de la Fundació- representa més d'un terç del pressupost anual que es rep del 0,5% del salari dels jugadors del primer equip del FC Barcelona.

La junta directiva va presentar davant d'una cinquantena d'assistents la gestió del 2021 i el projecte per aquest 2022, en un context encara marcat per la pandèmia i en què es manté la contracció pressupostària iniciada l'any 2020, tal com va detallar la directora, Meritxell Solé.

Tornen els partits, la Trobada, les Folgues i es consolida la formació on-line

Amb la voluntat de retornar plenament a la normalitat després de la pandèmia, el vicepresident de l'Agrupació i responsable de l'àrea esportiva, Tente Sánchez, va anunciar que es faran els Partits d'Estiu al Camp Nou (20 de juny) i la Trobada d'Exjugadors (Taradell, 1 d'octubre) així com un esforç perquè l'equip femení jugui més partits. També està previst ampliar el servei de fisioteràpia i completar el cicle de revisions mèdiques de tots els membres de l'Agrupació que participen de l'activitat esportiva de l'entitat. Per aquest 2022, tal com va explicar el directiu Joan G. Orti, també està previst recuperar activitats que tenen molt bona acollida com les Folgues (per als i les exfutbolistes blaugrana majors de 65 anys), el Sopar Anual i la dinamització de la Seu Social.

Des de l'Àrea de Formació i Desenvolupament liderada pel vicepresident Jofre Mateu, es va anunciar la posada en marxa imminent d'una nova plataforma d'e-learning, creada per la forta demanda de formació on-line iniciada amb la pandèmia i que ha permès que membres de fora de Barcelona i d'edat més jove hagin aprofitat aquest servei. 

Un llibre sobre la història de l'Agrupació i una campanya per aconseguir nous membres

L'Agrupació va tancar el 2021 amb 1.178 membres (720 exfutbolistes, 416 simpatitzants i 42 Penyes) i un dels objectius per aquest any, tal com va dir la directiva Gemma Giró, és aconseguir nous membres, especialment entre els i les exfutbolistes blaugrana que encara estan en actiu en clubs de Primera Divisió i de categories inferiors. El projecte "L'Altre Partit", posat en marxa fa poques setmanes, va precisament en la línia de donar a conèixer l'Agrupació als jugadors del futbol semiprofessional de primera, segona i tercera divisió RFEF i que prèviament han passat pel FC Barcelona. A nivell de l'Àrea Institucional, el directiu Eduardo Juan va anunciar la publicació -prevista pels propers mesos- d'un llibre que repassarà la història de l'Agrupació des de la seva creació el 1959.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut