L’AJFCB Masculí viatja a Dinamarca per jugar el Centenari del Thuro

L’AJFCB Masculí viatja a Dinamarca per jugar el Centenari del Thuro

L'expedició també ha participat en activitats institucionals i s'ha retrobat amb Allan Simonsen, unes de les icones del Barça.

Per primera vegada a la seva història, l'equip masculí de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona va posar rumb a Dinamarca. Va ser el dia 3 de juny passat per jugar un partit contra el Thuro CF amb motiu del seu centenari. Una expedició encapçalada pel president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda, i que va ser ajornada en dues ocasions com a conseqüència de la pandèmia, i que va comptar amb l'acompanyament de l'exjugador blaugrana Allan Simonsen.

Aquesta expedició "no solament va ser una trobada entre futbolistes, sinó també una trobada social", explicava Alfonseda.  A banda de la participació en aquest amistós, l’equip d’exjugadors del Barça també va aprofitar aquests tres dies a Dinamarca per fer diferents activitats de caràcter institucional, com una recepció amb l'alcalde de la ciutat de Svendborg, Bo Hansen.També van visitar l'Odense University Hospital per donar escalf al nens i nenes malalts que es troben allà ingressats, per després assistir a l’entrenament dels equips inferiors del Thuro CF. "Es van organitzar una serie d'activitats esportives i una petita xerrada, per explicar-los que és el Barça i els seus valors" explicava el President, a més a més, alguns exjugadors van participar amb ells a alguns exercicis del seu entrenament. 

IMG-4048

Ramon Alfonseda juntament amb Félix Barrado, vicepresident, van visitar la residència de gent gran de Thuro, per conèixer de primera mà el model de gestió d'aquests tipus de centres sociosanitaris al país i quin tipus de treball es realitza amb les persones ingressades. Des de la Fundació de Jugadors del FC Barcelona es treballa des de fa mesos en la millora de la qualitat de vida de la gent gran com també les persones ingressades en residències a través d'activitats vinculades a la memòria i el futbol. 
 
Un dels moments destacats del viatge va ser el retrobament d’Allan Simonsen amb els jugadors de l’Agrupació. Simonsen va jugar al FC Barcelona del 1979 al 1982 i va marxar amb l’arribada de Maradona perquè només podien jugar dos estrangers en aquell moment. Va ser un jugador, i encara ho és, molt estimat per l’afició. Pepito Ramos, que havia arribat a coincidir amb el Simonsen al primer equip, explica que “tornar a veure Simonsen va ser un moment molt emotiu, un plaer poder tornar abraçar a l’Allan”. 

Partit Dinamarca AJFCB Masculí 2022 (9)


 
En relació amb el partit, no era la primera vegada que els dos equips es trobaven. L’equip d’exjugadors blaugrana que es va desplaçar a Dinamarca estava format pels jugadors que ja s'havien enfrontar al Thuro en la seva última visita a Catalunya, un partit que havia finalitzat amb empat a dos. El resultat final de l’enfrontament a Dinamarca va ser de 3 a 1 a favor de l’equip danès. “El resultat no va ser el desitjat, però la fraternitat i la bona acollida que ens van emetre ens va commoure", reconeix Pepito Ramos. 
  
Per aquest enfrontament l’entrenador Pere Aleix Fernández va convocar a Félix Barrado, Ramon Bea, Joan Begueria, Jordi Durà, Albert Escobar, Joan G. Orti, Manuel Guijo, Ladislao Kubala, Oscar Lausín, Josep Marcet, Juan A. Orenes, Josep M. Pujol, Pepito Ramos, Alfons Rengel, Josep Rodríguez "Rodri", Pere Sánchez, Josep Sánchez, Xavi Sin i Jordi Torcal. L'staff el van completar Paco Gómez, Ignasi Grifé, Joan Boneu i Genís Bassas. També va viajtar amb l'equip la directora de l'Agrupació, Meritxell Solé.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut