Informe: el que hi ha darrere una decisió tècnica
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
Aquesta setmana ha acabat el curs de Redacció d’informes esportius que ha ofert l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona als seus membres. Durant cinc setmanes s’ha aprofundit en aquest àmbit de la tècnica esportiva d’ús diari, , ja sigui perquè ho demana l'entrenador després de la sessió d'entrenament, un informe mèdic per veure com avança un lesionat o un informe sobre un jugador que el club pensa fitxar. Els motius poden ser molts i és important que els i les professionals esportius sàpiguen com redactar un bon informe.
Un informe és “un mecanisme, una eina de treball que permet donar a conèixer resultats específics amb els quals algú prendrà una decisió” tal com explica Xavi Guilà, formador del curs Redacció d'informes esportius. Aquests informes són un ajut dirigit per entrenadors, secretaria tècnica o junta directiva, perquè puguin resoldre dubtes i tenir un coneixement més clar del rendiment. Per aquest motiu, a l’esport és important saber comunicar dades específiques a través d’un informe.
La clau per fer un bon informe passa per diferents fases. La primera tasca és la captació de dades i l’organització d’aquestes de manera que després es pugui analitzar i interpretar aquestes dades d'una manera clara.
El més important en aquest procés de producció del text és "saber traduir les dades obtingudes en informació" assegura Guilà. A més a més, aquest pas també permet crear un coneixement propi, i que és important de cara al futur per poder millorar. Tot i que la conclusió és la part on es dona resposta a les preguntes plantejades, aquesta transcripció és el que farà que tothom pugui entendre el que s’està explicant, és a dir, que qui rebi aquests text capti la informació en la seva totalitat.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç