Passió pel model de joc del Barça

Passió pel model de joc del Barça

Oriol Riera, al FC Barcelona entre 1998 i 2006, reivindica el model de joc blaugrana i manté actiu el lligam amb el Club a través d’activitats amb l’Agrupació de Jugadors

Amb només 13 anys, Oriol Riera (Vic, 1986) va fitxar pel FC Barcelona. Al Club s’hi va estar 8 anys, progressant des de l’Infantil fins el Barça B. Va arribar a debutar amb el primer equip en un partit de Copa del Rei de la temporada 2003-04, a les ordres de Frank Rijkaard. I, tal com reconeix en el reportatge “Tocats pel Barça” del canal de youtube de l’Agrupació, de les coses que el van marcar més de la seva etapa blaugrana va ser la manera d’entendre el joc a can Barça. Tant és així, que, una vegada va penjar les botes el 2020, va crear la seva pròpia acadèmia de formació dedicada a la comprensió del joc.

A més de l’acadèmia pròpia, Oriol Riera està implicat actualment en activitats de l’Agrupació de Jugadors com les xerrades “Life Experience”, el programa de team Building “Coach Values”, a més de participar en partits de l’Agrupació on també pot posar a la pràctica el model de joc blaugrana.

Pot semblar curiós, però l’interès pel model de joc del Barça li va arribar quan ja estava lluny de la disciplina blaugrana: “quan jugava en clubs de primera com l’Osasuna o el Depor, em tocava jugar contra el Barça i estava partits sencers sense poder tocar la pilota, fins i tot intentant fer una falta per canviar el partit i, tot així, em quedava sense tocar pilota”.

Respecte per herois com Ronaldinho

Mentre va ser futbolista professional, Oriol Riera es va treure els nivells 1 i 2 d’entrenador, i a mesura que arribava al final de la carrera es va adonar de la importància del model de joc blaugrana. I no només es queda en el joc, sinó que el llegat que en conserva va molt més enllà: “jugadors com Ronaldinho que eren els meus herois, em van acollir com un més i em van fer sentir part de l’equip”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut