Agraïment de l’Agrupació a les exjugadores participants en el llibre “Barça Femení”

Agraïment de l’Agrupació a les exjugadores participants en el llibre “Barça Femení”

Ramon Alfonseda i Xavier Puig reconeixen la importància de tot el camí recorregut per la secció fins els èxits actuals.

45 exjugadores del FC Barcelona van assistir aquest dimecres 29 de juny a l’acte d’agraïment de l’Agrupació de Jugadors per la seva col·laboració en el llibre Barça Femení, història des dels orígens fins al Triplet. L’esdeveniment va servir per reivindicar la importància dels centenars de jugadores, cossos tècnics i persones col·laboradores en el camí recorregut pel Barça Femení des de 1970 fins a l’actualitat.  Al mateix temps, es va reconèixer a títol pòstum la figura de Núria Llansà, al capdavant de la secció durant més de 30 anys.

El llibre Barça Femení, història des dels orígens fins al Triplet inclou les reflexions de més de 100 exjugadores i jugadores blaugrana, que aporten el seu testimoni sobre els moments que van viure com a dones futbolistes. Uns pensaments que, tal com va dir el president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda, demostren que “totes les persones avancem en tot allò que volem i desitgem”. Per agrair-los aquesta aportació, l’Agrupació va lliurar a cadascuna d’elles un exemplar del llibre. El directiu responsable del FCB Femení, Xavier Puig, va recordar que si “l’equip femení és avui dia un buc insígnia és gràcies a tot el camí que s’ha recorregut, que ha estat molt i molt dur”.

El mateix autor, Manel Tomàs -que al final de l’acte no va parar de dedicar exemplars del llibre a les assistents- recordava que en el els primers anys del Femení, les futbolistes “van jugar per damunt d’insults, grolleries, entrebancs institucionals i horaris demencials”. Unes impressions que també queden recollides en el poema escrit per Verónica Arcos, i que la mateixa exjugadora blaugrana va llegir durant l’acte.

Tú, sí, tú. No tienes ni idea. No tienes ni idea de lo que significa que una mujer juegue a fútbol. Cómo vas a saberlo si no te han insultado, si nunca te llamaron marimacho [...] Si nunca te has sentido un bicho raro por jugar a fútbol mientras tus amigas hacían "cosas de niñas". [...] Cómo vas a saberlo si nunca fue tu lucha.

VERO ARCOS

Reconeixement a Núria Llansà pels seus valors

Un dels moments més emotius de l’acte va ser el lliurament a títol pòstum de la Menció Especial del Premi Barça Jugadors 2021 a la Núria Llansà (1937-2019), en reconeixement a la seva trajectòria de més de 30 anys liderant la secció, i sempre al costat de centenars de nenes i joves futbolistes del FC Barcelona. Una persona molt estimada i reconeguda per tot el col·lectiu del Barça Femení. El guardó, el va recollir la seva parella, Carme Llera.

Acte llibre Barça Femení (Sergio Ruiz) (35) Carme Llera Núria Llansà

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut