Exercitant la memòria amb el Barça

Exercitant la memòria amb el Barça

La Fundació de Jugadors estrena una nova activitat per fomentar l’envelliment actiu de la gent gran.

La Fundació de Jugadors del FC Barcelona ha estrenat “Fes memòria amb el Barça”, una activitat lúdica basada en la història del Club i dirigida a la gent gran. El projecte, en forma de taller, s’ha dut a terme durant els mesos de maig i juny en 8 Casals de la Gent Gran de la Generalitat. Ha comptat amb més de 100 participants i un total de 8 exfutbolistes blaugrana s’han encarregat de la dinamització.

L’activitat, de poc més d’una hora de durada, es planteja com un concurs al voltant de la història del Club i dels seus futbolistes. Al llarg de la sessió es van plantejant diferents jocs de preguntes, buscant la participació de tots els assistents. De fet, la cronologia blaugrana és un pretext per parlar d’episodis històrics coneguts per tothom i d’aquesta manera exercitar la memòria des d’un punt de vista completament lúdic.

“Fes memòria amb el Barça” es dirigeix al col·lectiu general de gent gran i en aquesta ocasió s’ha ofert com una activitat més dins el catàleg dels Casals Cívics i els Casals de la Gent Gran del Departament de Drets Socials. Les 8 sessions s’han fet en casals cívics de Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Granollers, Manresa i Blanes. I ha comptat amb la dinamització dels exfutbolistes blaugrana Jordi Gonzalvo, Maria Amo, Francesc Bel, Javi Delgado, Francesc Framis, Oscar Lausín, Dani Martínez i Esther Torrecilla. L’activitat està pensada perquè es pugui desenvolupar en qualsevol àmbit no dependent de la gent gran, com llars de jubilats, clubs socials i entitats que sol·licitin.

31052022-_DSC3180

Amb la gent gran

Un de les línies de treball de la Fundació de Jugadors és afavorir el benestar de la gent gran a través d’activitats vinculades al barcelonisme.  “Fes memòria amb el Barça” és el segon projecte vinculat a aquesta línia, i contribueix a l’envelliment actiu. La Fundació també desenvolupa a Catalunya l’activitat “Futbol per Recordar”, basada en la teràpia de reminiscència i dirigida en aquest cas a persones amb deteriorament cognitiu ingressades en residències i coorganitzada amb la Federació Espanyola d’Associacions de Futbolistes Veterans (FEAFV) amb el suport del sindicat de futbolistes AFE.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut