La Fundació de Jugadors del Club i Alzheimer Catalunya presenten el projecte de reminiscència “Recorda amb el Barça”

La Fundació de Jugadors del Club i Alzheimer Catalunya presenten el projecte de reminiscència “Recorda amb el Barça”

El taller inclou per primera vegada a Catalunya l’ús de la realitat virtual en aquest tipus de teràpia

La Fundació de Jugadors del FC Barcelona i Alzheimer Catalunya Fundació han presentat aquest matí RECORDA AMB EL BARÇA, un projecte conjunt de teràpia de reminiscència a partir dels records de futbol i del Barça. El projecte, en forma de taller, es dirigeix a institucions de l’àmbit sociosanitari, residències, centres de dia i particulars que treballen o tenen cura de persones amb graus inicials d’Alzheimer o altres demències. El programa inclou, per primera vegada a Catalunya, l’ús de la realitat virtual en aquest tipus de teràpia no farmacològica.

Les dues entitats han unit els seus esforços per crear aquest taller, que es va presentar el dimarts dia 20 de setembre a l’Spotify Camp Nou amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora avui dimecres 21 de setembre.

RECORDA AMB EL BARÇA suma l’experiència d’Alzheimer Catalunya en l’acompanyament a les persones amb demència i el seu entorn i la voluntat de la Fundació de Jugadors del FC Barcelona de promoure la millora de la qualitat de vida de la gent gran a través de projectes que impliquin la integració laboral dels i les exfutbolistes del Club. De fet, l'Agrupació de Jugadors del Club ja ha impartit en els últims anys tallers de reminiscència de ma de la Federació Espanyola de Futbolistes Veterans (FEAFV).

IMG_4180

 La realitat virtual com a teràpia

El taller, de 6 sessions, s’adreça a persones amb fases lleus o moderades de demència i té com a fil conductor el conjunt de records de la història del Barça. Una de les 6 sessions del taller inclou una activitat amb realitat virtual, desenvolupada expressament per aquest taller, i que suggereix 5 reptes adequats a les persones usuàries, emmarcats en l’Spotify Camp Nou i tots ells amb l’evocació de moments històrics blaugrana. En l’acte de presentació, s’ha fet una demostració d’aquesta activitat i el públic assistent l’ha pogut experimentar directament.

El vicepresident del FC Barcelona, Eduard Romeu, el president de la Fundació de Jugadors del Club, Ramon Alfonseda, i la presidenta d’Alzheimer Catalunya, Marta Grau, han encapçalat la presentació, juntament amb la neuropsicòloga Sònia Maymó, l’exfutbolista blaugrana Javi Delgado, i Patrícia Allende i M. Carmen Vergés, viuda i filla de Martí Vergés, exjugador del FC Barcelona que va morir el 2020 després d’un llarg procés amb la malaltia d’Alzheimer.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut