Juan Manuel Asensi, proclamat president de l’Agrupació

Juan Manuel Asensi, proclamat president de l’Agrupació

Amb la presència de Joan Laporta i més de 100 persones convidades, l’exjugador blaugrana ha agafat el relleu de Ramon Alfonseda

L’exjugador del FC Barcelona, Juan Manuel Asensi, ha estat proclamat aquest dimarts 17 de gener president de l’Agrupació de Jugadors, en l’assemblea de socis i sòcies celebrada a l’Auditori del Club. La reunió ha validat la candidatura d’Asensi, l’única que havia concorregut en el procés electoral iniciat a finals de novembre. L’exfutbolista blaugrana ha pres possessió del càrrec com a president, rellevant Ramon Alfonseda, qui ha estat al capdavant de l’Agrupació durant 20 anys, amb una junta formada per 13 directius més: David Almazán, Oscar Arpón, Josep Maria Comadevall, Pere Valentí Mora, Julio Alberto Moreno, Antoni Olmo, Félix Palomares, José Joaquin Albaladejo, Marcial Pina, Miguel Reina, Manuel Tomé, Esteban Vigo i Rafael Zuviría.

Davant 100 assistents, Asensi ha destacat la feina feta per l’antiga directiva: “vull donar les gràcies a Ramon Alfonseda i tota la junta directiva per aquests 20 anys, la meva més cordial enhorabona per tot el treball que heu fet”, agraïa. “Avui és un dia important no només per mi, sinó per tots perquè iniciem una nova etapa. Una etapa en la que estem tots units per aconseguir l’objectiu de fer una mica més gran aquesta Agrupació”, afegia Asensi.

Asensi ha dit aquestes paraules en presència del president del Club, Joan Laporta, els vicepresidents Rafael Yuste i Elena Fort, i els directius Aureli Mas i Josep Ignasi Macià.

Joan Laporta ha assegurat que “com a president del Barça és un honor estar avui aquí. És un acte històric, perquè després de 20 anys es produeix un relleu a la presidència de l’Agrupació. Un canvi que es produeix entre dos excompanys d’equip, dos jugadors que heu fet gran el Barça i que coneixeu perfectament què és el Barça i què necessiten els jugadors.” Laporta ha volgut presentar Asensi destacant el seu esperit lluitador i també ha assegurat que “des del Club ajudarem amb tot el que faci falta, tindràs tot el suport que us pugem donar”.

Acte proclamació Asensi president Agrupació 7

El fins avui president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda, ha donat el testimoni a Asensi: “sentiràs orgull de ser barcelonista, de representar al Club, d’ajudar a la nostra gent. Aquests és el nostre món i et desitjo que tu i la teva junta directiva ho gaudiu tant com nosaltres” deia Alfonseda. En forma d’una pilota antiga representant el llegat que va rebre Alfonseda quan va arribar a la presidència. També hi ha hagut presència José Antonio Camacho i Fernando Zambrano, de l’Associació de Futbolistes Espanyols.

Un dels herois de Basilea

Juan Manuel Asensi (Alacant, 1949), va jugar al primer equip del FC Barcelona entre 1970 i 1981, amb un total de 494 partits i 126 gols. A més, va portar el braçalet de capità des de 1978 i va ser qui va alçar la primera Recopa d’Europa guanyada pel Club, en la mítica final de Basilea del 1979, on també va marcar un gol. A aquest triomf s’han de sumar 1 Lliga, 2 Copes del Rei i 1 finalíssima de la copa de Fires. Va jugar 41 partits amb la selecció espanyola. En el partit del seu homenatge al Camp Nou, va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu.

Acabada la seva etapa professional, Asensi va dedicar-se al futbol base, on destaca el seu paper en diferents equips blaugrana. Amb el Juvenil A, el 1993-94 va aconseguir per primera vegada el doblet. Va ser president de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) entre 1978 i 1979.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut