Xavi Molas: “A l'hora de jugar a la Kings League, es veu qui ha estat en Can Barça i qui no”

Xavi Molas: “A l'hora de jugar a la Kings League, es veu qui ha estat en Can Barça i qui no”

L’exjugador i membre de l’Agrupació repassa el seu pas pel Barça i explica com està vivint l’experiència de la Kings League.

Amb una llarga experiència com a jugador, uns inicis al planter blaugrana i membre de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, Xavi Molas és ara una de les cares de la Kings League. L'exjugador forma part de l'equip "Los Troncos".

El 2017, Molas es va retirar com a futbolista professional, tot i que va continuar jugant a categories inferiors. Fa uns mesos, un familiar li va insistir en que es presentés a lliga creada per Gerard Piqué i Ibai Llanos. "La idea va ser completament seva, de fet ell va ser qui va crear els vídeos per la selecció i tot", explica el migcampista.

Una competició poc tradicional

La Kings League és una competició futbolística formada per un total de 12 equips que juguen entre ells cada diumenge. Tot i que la competició és de futbol-7, no té res a veure amb el futbol tradicional. "Juguem en un camp molt reduït i és un joc molt intens i molt ràpid; un exemple és el xut d'inici, no hi ha sorteig, els jugadors correm fins a la pilota per veure qui l'agafa i llavors ja posem en joc", explica Molas.

Molas explica que l’experiència està sent molt bona, però a la vegada confessa que el draft previ el va viure amb tensió: “hi havia nervis. Érem uns 170 que estàvem al draft i d’aquesta prova entràvem 120, és a dir, 50 es quedaven fora”, confessava.

El primer contacte amb la Lliga va ser incert, de preguntar-se com aniria tot, confessava Molas. Reconeixia també que: “un cop vam fer el primer entrenament el dia 29 de desembre i ens vam conèixer tots els de l’equip ja ha anat tot rodat”.

Els inicis blaugrana

Del 1999 al 2001, el de Camprodon va vestir la samarreta blaugrana del Juvenil fins a arribar al Barça C. “Amb 16 anys vaig fitxar pel Barça i vaig entrar a la Masia. D’aquells anys tinc records molt macos, no només per les amistats que vaig fer que avui dia encara conservo com el Jofre Mateu, sinó també pel que significa estar en el Barça” explicava Molas.

XAVI I JOFRE

D'aquest inici destaca també els fonaments que va aprendre. "A part de com a jugador, el Barça et forma com a persona i si parlem en el sentit més futbolístic, aprens uns conceptes que, a l'hora de jugar, es veu qui ha estat en Can Barça i qui no. Són conceptes bàsics que només aprens aquí, com per exemple la prioritat amb la pilota sempre, mirar al teu voltat abans de rebre... són aspectes que ens ensenyen al Club que marquen la diferència quan surts a jugar".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut