Entrenament solidari de l’Agrupació amb dones refugiades

Entrenament solidari de l’Agrupació amb dones refugiades

En motiu del Dia Internacional de la Dona, un grup de jugadores de l’AJ FCB Femení i la Fundació FC Barcelona col·laboren amb l’AE Ramassà, club que impulsa un projecte amb un equip format per dones refugiades

El dilluns 27 de febrer passat, l’Agrupació de Jugadors i la Fundació FC Barcelona van unir forces per organitzar una sessió d’entrenament conjuntament amb l’AE Ramassà, una entitat esportiva i social que fomenta un projecte inclusiu que té com a objectiu facilitar la integració de dones nouvingudes al país en situació de petició d’asil o refugiades. La Fundació col·labora amb aquesta iniciativa des dels seus inicis el setembre del 2021 i en aquesta ocasió s’hi ha sumat també l’Agrupació per tal de reivindicar la importància de la dona al voltant del 8M. Esther Imaz, Esther Torrecilla, Cristina Molina i Flor de Luna Pila, exjugadores membres de l’equip femení, i els dos entrenadors, Joan Carles Hidalgo i David Forcat, van liderar la trobada i, juntament amb l’equip educador del Ramassà, van dur a terme una activitat molt satisfactòria per totes les parts. També hi va ser el vicepresident de l’Agrupació, Rafael Zuviría.

 

AJ fem Ramassà samarreta

 

L’entrenament va constar de diverses parts en què es van realitzar exercicis de tot tipus: sèries de coordinació, “rondos”, rodes de passades i, finalment, un partit amb els tècnics i les jugadores. Malauradament, la sessió va acabar una mica abans de temps a causa de la forta pluja que va caure a les instal·lacions del complex esportiu de la Universitat de Barcelona. No obstant això, la tarda va acabar amb un diàleg obert a tots els participants en el qual van compartir algunes de les reflexions que havien extret al llarg de l’hora i escaig de l’activitat.

Una de les membres de l’Agrupació assistents, Esther Imaz, afirma que li agradaria repetir l’experiència: “Se’ns va fer curt. A causa de les condicions meteorològiques adverses no vam poder acabar de conèixer a les dones refugiades tal com ens hagués agradat, però l’activitat va estar molt bé. Abans de començar, no sabíem massa què ens trobaríem i l’experiència va ser molt positiva. Les jugadores estaven encantades amb la nostra visita.”. A Imaz li va impactar un comentari d’una de les jugadores: “L’únic que m’agrada de la meva setmana és el futbol i ara hem de marxar per la pluja”. Això demostra que el projecte del Ramassà és tot un èxit, ja que ajuda a persones vulnerables a integrar-se i sentir-se valuoses.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut