Les dificultats de les dones per jugar a futbol

Les dificultats de les dones per jugar a futbol

Una cinquantena d’alumnes de 5è de primària viuen en primera persona una experiència única amb l’exjugadora del Barça Elisabet Cólera

Aquest dilluns, als alumnes de 5è de primària de l’Escola Can Fabra els esperava una visita sorpresa. La jugadora de l’AJ FCB Femení Elisabet Cólera, va compartir la seva història amb els nens i nenes del centre, que van escoltar molt atents l’explicació de l’exjugadora blaugrana sobre diversos temes. Les expressions facials dels infants mostraven sorpresa, fascinació i admiració quan l’Elisabet explicava els seus inicis controvertits al món del futbol, quan els seus pares la van apuntar a bàsquet perquè era un esport “més femení” o com va poder superar múltiples obstacles per acabar aconseguint el seu somni d’arribar a jugar al Barça. Va destacar algunes dificultats com la impossibilitat de competir en lligues femenines, les condicions dels entrenaments i les instal·lacions, l’absència de material per practicar esport en algunes ocasions o la poca preparació dels entrenadors que va tenir. Sobre aquesta última afirmació, deia: “Si et tocava un professor d’educació física com a entrenador, havies tingut molta sort”.

Els infants, molt implicats durant tota l’hora de l’activitat, van poder interactuar amb Cólera, que de manera lúdica i divertida va atendre a totes les preguntes, dubtes i anècdotes que li exposaven durant la sessió. L’agraïment dels alumnes es va acabar d’evidenciar quan, al final de la xerrada, tots es van aixecar ràpidament per demanar fotografies i signatures a la l’Elisabet, que afirmava que: “No m’han demanat tantes signatures en tota la meva vida!”.

 

AJ xerrada 8M signatura

 

Al llarg de la setmana del 8M, l’Agrupació de Jugadors ha organitzat diverses xerrades a escoles per tal de fer més visible la importància de la dona al món de l’esport i fomentar la pràctica del futbol femení. Cada vegada la societat és més conscient que tothom pot practicar l’esport que li agradi sense cap prejudici, però el procés per normalitzar-ho per complet és llarg i encara queda camí per recórrer. Precisament això és el que han volgut transmetre els membres de l’AJ FCB Femení que han visitat els centres educatius, que han fet referència a les seves històries personals per plasmar la realitat que han viscut amb el futbol des dels inicis de la seva trajectòria esportiva.

 

AJ xerrada 8M nenes

 

Les activitats pel Dia Internacional de la Dona conclouen avui divendres amb la xerrada que es farà a l’IES Joaquim Rubió i Ors de Sant Boi de Llobregat a càrrec de l’exjugadora i ara delegada de l’AJ FCB Femení, Carme Nieto, i l’entrenador, Joan Carles Hidalgo. Tot i destacar el paper de la dona al llarg de tota aquesta setmana en motiu del 8M, l’Agrupació treballa cada dia per reivindicar la igualtat de gènere tant a l’esport com a tots els àmbits de la societat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut