"Qui va ser el Gran Capità del Barça dels anys 50?"

La Fundació de Jugadors del Club visita 8 casals de gent gran amb l'activitat lúdica "Fes memòria amb el Barça"

La Fundació de Jugadors del FC Barcelona porta per segon any l'activitat lúdica "Fes memòria amb el Barça" a diversos Casals Cívics -antics casals de la gent gran- de la Generalitat de Catalunya. Durant aquest trimestre, fins a 8 equipaments rebran la visita de membres de la Fundació, encarregats de dinamitzar aquest joc al voltant de la història del Barça i que es dirigeix a les persones usuàries d'aquests centres. Un dels últims casals en acollir l'activitat ha estat el de Sabadell, on fa pocs dies s'hi van desplaçar els exjugadors Jordi Gonzalvo i Javi Delgado. En les altres sessions -celebrades a Montcada i Reixac, Rubí, Tarragona i Terrassa, també hi han participat els exblaugrana Maria Amo, Dani Martínez i Esther Torrecilla.

Fes memòria amb el Barça (II)

 

Preguntes i respostes per exercitar la memòria

L'activitat, de poc més d'una hora, es planteja com un joc de preguntes i respostes sobre la història del FC Barcelona i els seus jugadors i jugadores. Buscant sempre la participació activa dels i les "concursants", el "Fes memòria amb el Barça" planteja diferents jocs de preguntes, tant obertes, com de selecció, parelles o identificació visual. Alguns dels fets que es recorden, com la Final dels Pals (1961), serveixen de pretext per parlar d'episodis històrics coneguts per tothom i així s'exercita la memòria d'una manera completament lúdica. En aquesta ocasió, el taller ha estat inclòs en el catàleg dels Casals Cívics i els Casals de la Gent Gran del Departament de Drets Socials, tot i que l'activitat està pensada per ser desenvolupada en qualsevol àmbit no dependent de la gent gran.

La Fundació de Jugadors i la gent gran

Un de les línies de treball de la Fundació de Jugadors del Club és afavorir el benestar de la gent gran a través d’activitats vinculades al barcelonisme.  “Fes memòria amb el Barça” és el segon projecte vinculat a aquesta línia, i contribueix a l’envelliment actiu. La Fundació també desenvolupa activitat “RECORDA amb el Barça”, un taller de 6 sessions basat en la teràpia de reminiscència i dirigit en aquest cas a persones amb deteriorament cognitiu ingressades en residències i coorganitzada amb Alzheimer Catalunya Fundació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut