Partit amistós de l’AJ FCB Femení amb internes del Centre Penitenciari de Brians

Partit amistós de l’AJ FCB Femení amb internes del Centre Penitenciari de Brians

La trobada forma part de l’acord entre la Fundació FC Barcelona i el Departament de Justícia per a la reinserció social i laboral de persones internes de centres penitenciaris de Catalunya

El passat 25 d’abril va tenir lloc al Centre Penitenciari Brians 1 un partit amistós entre un grup d’internes amb l’equip femení de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona. La trobada s’inscriu dins del projecte de reinserció sociolaboral d’un grup de dones privades de llibertat del centre  que la Fundació FC Barcelona porta a terme en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

En el cas de les dones internes a Brians 1, el projecte té l’objectiu de millorar les seves habilitats i competències i ajudar-les en la seva reinserció en la societat i també en el món laboral. De fet, segons la jugadora de l’AJ FCB Femení Cristina López, “ser allà va ser una experiència molt positiva ja que va més enllà de jugar un partit de futbol. Sents que estàs aportant alguna cosa a la societat i veus que elles [les internes] t’ho agraeixen. Va ser un moment especial per a elles”.

Per al grup de dones internes que van participar en aquesta activitat va ser tota una experiència poder trobar-se amb exjugadores del Barça femení, una secció que s’ha convertit en un exemple d’admiració a tot el món pels seus extraordinaris èxits esportius i que veteranes com les que van visitar la presó de Brians 1 han contribuït a forjar. López valora el respecte i l’admiració per part de les internes: “Des de la presó consideren que juguen amb el Barça i no contra el Barça. El fet que juguin aquests amistosos sense àrbitre també ajuda molt a que la seva actitud sigui de respecte màxim envers les companyes i les rivals.”

 

AJ Can Brians abraçada

 

Internes i exjugadores van compartir gairebé dues hores en una sessió plena de complicitat, intercanvi d’experiències i empoderament i que va tenir el seu focus principal en un partidet entre les participants, que es van barrejar amb naturalitat per formar dos equips. De l’enfrontament no només en van gaudir les presents al terreny de joc, sinó que a la graderia es va formar un gran ambient de barcelonisme: “Una de les coses que més ens va sorprendre va ser que el públic, format per presos, animava les seves companyes amb els càntics que sonen habitualment al Camp Nou. Van transformar la pista de la presó en el seu Camp Nou particular” – afirma López.

La trobada va finalitzar en un intercanvi de samarretes ofertes per les jugadores de l’Agrupació i regals commemoratius relacionats amb el Barça elaborats per les internes i una fotografia de grup a la què també es va sumar una de les pioneres del Barça femení, Carme Nieto. A més, tal com explica López, les jugadores que van participar a l’activitat es van sentir admirades constantment: “Un detall que ens va fer sentir especials va ser quan ens van demanar que els signéssim les samarretes que des de l’Agrupació se’ls havia regalat a cadascuna d’elles. L’agraïment cap a nosaltres era evident i per tant també recíproc per part nostra”.

Per a Cristina López, més enllà del context del partit, va ser una jornada especial, ja que debutava amb l’AJ FCB Femení, del qual en destaca la bona sintonia entre tota la plantilla: “Estic molt orgullosa de poder posar-me la samarreta del Barça després de 23 anys. A més, moltes de les jugadores de l’equip de l’Agrupació estem en el mateix moment de la vida i això ajuda a que la relació entre nosaltres sigui molt bona.”

La convocatòria de Joan Carles Hidalgo i David Forcat va estar formada per: Vanesa Cabeza, Gemma Giró, Silvia Mariano, Marta Castany, Araceli J. Benavente, Cristina López, Mariona Arolas, Esther Torrecilla i Núria Suñé. També van ser presents a Can Brians la delegada de l’equip, Carme Nieto, i la responsable de material, Montse Vidal.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut