El taller de reminiscència de Mutuam Collserola rep la visita de Juan Manuel Asensi

El taller de reminiscència de Mutuam Collserola rep la visita de Juan Manuel Asensi

El projecte "Recorda amb el Barça" de la Fundació de Jugadors s'adreça a persones amb fases inicials de demència.

El president de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, Juan Manuel Asensi, va visitar el divendres 5 de maig el taller de reminiscència i futbol que la Fundació de Jugadors i Alzheimer Catalunya estan impartint a la residència Mutuam Collserola, a Barcelona. La visita d'una llegenda del Club és una de les activitat incloses en el taller "Recorda amb el Barça", una proposta adreçada a persones amb fases lleus o moderades de demència i que té com a fil conductor el conjunt de records de la història del Barça. Asensi va compartir amb les persones participants en el taller la seva trajectòria futbolística, amb un especial atenció a moments gravats en la memòria culer com la final de la Recopa de Basilea o el 0-5 al Madrid del febrer de 1974. Va estar acompanyat dels exjugadors dinamitzadors de l'activitat, Jordi Gonzalvo i Oscar Lausín.

El taller "Recorda amb el Barça" s'està desenvolupant actualment en dues residències de Barcelona i està previst que en els propers dies comenci també a la residència Casa Vapor Gran de Terrassa. El taller, de 6 sessions, està conduït per professionals d'Alzheimer Catalunya i dinamitzat per exfutbolistes del FC Barcelona. L'activitat també compta amb el suport, en una de les sessions, de la tecnologia de la realitat virtual, que permet a les persones usuàries fer una visita immersiva al Camp Nou i participar en activitats interactives.

Reminiscència i futbol

"Recorda amb el Barça" s'adreça a institucions de l'àmbit sociosanitari que volen millorar la qualitat dels seus serveis a través d'una activitat innovadora i de plena connexió amb les persones usuàries. La reminiscència és una tècnica que afavoreix el benestar emocional, l'autoestima i les relacions socials de les persones amb demència o deteriorament cognitiu. La reminiscència contribueix a estimular la memòria dels records personals, d'esdeveniments històrics i del llenguatge.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut