Es compleixen 5 anys del primer partit internacional de l’AJ FCB Femení

Es compleixen 5 anys del primer partit internacional de l’AJ FCB Femení

Les exjugadores blaugrana Carme Nieto i Maria Amo recorden amb nostàlgia, orgull i il·lusió la primera experiència de l’equip femení de l’Agrupació fora del territori espanyol

L’11 de maig sempre serà una data especial per a l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona. Tal dia del 2018, una expedició de 28 membres de l’entitat blaugrana va viatjar a Grècia per disputar el primer partit de la història de l’entitat fora de l’Estat Espanyol. La localitat d’Aigio, a uns 170 quilòmetres a l’oest d’Atenes, va acollir l’amistós entre l’equip femení de l’Agrupació i un combinat de quatre equips de la segona divisió grega. Després de la creació de l’AJ FCB Femení l’any 2017, aquest desplaçament va suposar una experiència molt especial per a totes les integrants de la plantilla. “La paraula que defineix aquell viatge és ‘il·lusió’” – afirma Carme Nieto, pionera del Club i delegada institucional de l’equip. Una altra de les protagonistes de la cita, Maria Amo, també expressa aquesta il·lusió: “En aquell moment ens vam ajuntar un grup d’amigues que havíem jugat juntes i alhora ens vam retrobar amb altres companyes d’equip amb qui feia uns 15 anys que no coincidíem. Van ser els ingredients perfectes perquè fos una vivència que recordarem sempre.

5 anys partit Grècia 3

Pel que fa a la part esportiva, malgrat la derrota per 2 a 1, l’enfrontament va ser entretingut i exigent. “Elles eren més fortes físicament i es notava que jugaven més sovint que nosaltres” – confessa Amo, que a Aigio es va convertir en la primera golejadora internacional de la història de l’Agrupació. “Tot i que vam perdre, em va fer molta il·lusió marcar el primer gol internacional de l’equip. Ho recordaré tota la vida. A més, també va sortir a alguns mitjans.”

El Barça i l’Agrupació a nivell internacional

Les 17 jugadores, l’staff tècnic i els directius, tal com assegura Nieto, es van sentir com “estrelles de l’NBA”. “Recordo que a l’aeroport, com que anàvem totes uniformades amb el xandall del Barça, tothom ens mirava. Vam poder viure en primera persona el poder i el reconeixement que té el Barça a nivell mundial. Fins i tot, ens demanaven autògrafs. A més, a l’hora del partit, ens van rebre les autoritats locals i quan van sortir les jugadores a la gespa va sonar Els Segadors”, explica.

5 anys partit Grècia 2

A banda d’això, Amo destaca la importància de l’Agrupació: “Allà ens vam adonar del gran paper que té l’Agrupació. Es notava la feina que hi havia darrere de tot el viatge perquè allò funcionés. A més, algunes de nosaltres a través d’això ens vam assabentar d’altres avantatges que ens ofereix als socis, com els cursos de formació”.

Cinc anys després, l’equip ha millorat

Ja han passat cinc anys des de la visita a Grècia i sis des del primer partit oficial de l’equip femení, i, com no podia ser d’una altra manera, la progressió fins ara ha estat evident. “Hem millorat molt. L’equip ha crescut tant de nombre de jugadores com de nivell.” – recalca Nieto. Amo, per la seva banda, destaca la joventut de la plantilla actual: “Les jugadores es van incorporant a mesura que es retiren de jugar com a federades, però la veritat és que ara l’equip s’ha rejovenit bastant. Generalment, la plantilla és més jove que la de fa cinc anys i també es podria dir que hem millorat.”

La convocatòria per part dels entrenadors, Joan Carles Hidalgo i David Forcat, que a dia d’avui continuen liderant l’equip, va estar formada per: Cristina Aguilar, Maria Amo, Verónica Arcos, Vanesa Cabeza, Susana Galiana, Gemma Giró, Esther Imaz, Laura Llinàs, Silvia Mariano, Africa Ocaña, Andrea Padrós, Pilar Puig, Marisa Quiles, Núria Suñé, Carla Tomás, Esther Torrecilla i Verónica Treviño. També van acompanyar l’expedició el president Ramon Alfonseda, el directiu Félix Barrado, la fisioterapeuta Bettina Klindtberg i els encarregats de material Enric Castellà i Sílvia Díaz.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut